Vad är ett däck Truss?

October 24

En kortlek fackverk är en typ av bro på vilken väg däcket ligger över de strukturella delarna. De stödjande balkar av fackverksstrukturen är ordnade i triangulära mönster att fördela lasten och se bron förblir stabil. En fackverksbron kan ha balkar trä, glasfiber eller stål, med stål som används mest material för stora byggprojekt i transport. I allmänhet fackverksbroar måste vara raka, eftersom däcket fackverks är konstruerad för att hantera sträckning och tryckkrafter. En bock rörelse kan orsaka denna typ av bro att misslyckas.

Belastningar från vikten av bron, och bilar och lastbilar som passerar över den, överförs genom triangel-form av balkarna. Den övergripande strukturen bär sedan krafterna till bryggorna av bron. Fastän olika i form, driver ett däck takstol liknar en bågform, utom bågbroar stödja belastningar genom formen på bågen till sidorna utan någon centrumstöd. Broar med ett däck fackverk är byggda för att hålla ca 50 år, enligt US Department of Transportation. Tecken på försämring inkluderar korrosion, dåligt svetsade fläckar, utmattningssprickor, och lager som don € t flytta med massor av tunga lastbilar för att hålla bron säker.

Vanligtvis broar med en kortlek takstol måste inspekteras regelbundet för fackverks stress. Sila på metallbalkar och sammanfogningselement ISNA € t farligt i början, men om det inte repareras, kan så småningom leda till andra delar att misslyckas och bron att kollapsa. I-35 bron i Minneapolis, som kollapsade under 2007, var ett däck fackverksbron. En fackverks spricka kan uppträda plötsligt när tillräckligt stress sätta på strukturen, särskilt om korrosion och misslyckades svetsning lägga till den strukturella brist. När påträffades inga sprickor i fackverket, experter rekommenderas endast ytterligare kontroller för att bron i specifika steg om tid.

Broar med ett däck takstol konstruktion byggdes först i mitten 1800â € s. De användes för järnvägskorsningar eftersom utformningen var stark nog att bära tunga järn, motor ånga tåg. Däcket ovanpå fackverket är en design, men liknande designer har vägen pass i fackverket. En genomgående fackverks design kan ha stöden både vertikala och diagonala mot mitten, så att de kan vara tunn men motstå starka dragkrafter. En annan typ har vertikala kolumner och diagonala balkar lutande mot ändarna av bron, och som måste vara tjockare för att stå emot tryckkrafter. Deck truss mönster är fortfarande ofta används för både motorvägs- och järnvägsbroar.