Vilka är de olika typerna av PR Events?

PR-arrangemang kan innefatta fundraising, äta, eller födelsedagsfirande. Dessutom prisutdelningar är ibland olika typer av PR-evenemang. Ibland företagen införliva mer än en av dessa aktiviteter, hålla händelser som höjer fonder, ge bort mat och skänka utmärkelser. Den allmänna tanken är att få kunder, varumärkeskännedom, eller visa lojalitet till kunderna, men samtidigt en betydande del av dessa typer av PR-evenemang är gratis, vissa kräver täcka avgifter eller biljetter att delta. Betald marknadsföringsevenemang ibland en annan typ av fundraiser, och andra gånger avgifterna är ett sätt att täcka kostnaderna för evenemanget.

Vissa marknadsföringsevenemang kretsar kring att samla in pengar genom att sälja produkter, tjänster, eller sätta på en show i form av ett interaktivt evenemang. Insamlingsevenemang ibland teman efter vad pengar höjs för, men andra gånger de inte har något att göra med det direkt. Denna typ av PR-händelse kan variera kraftigt, men ofta en tjänst som fotografering erbjuds och en del av försäljningen är dedikerade till insamlings orsaken. Andra gånger, någon sorts konkurrens händelse, till exempel en tävling eller sport, hålls så att människor kan sponsra eller stödja deltagande medlemmar med en donation. Insamlingsevenemang kan också presenteras som underhållning, ofta komedi eller musikframträdanden.

Cookouts, picknick, eller middagar kan också vara PR-evenemang. Maten är i allmänhet gratis för att locka så många som möjligt, och det kan finnas en högtalare för att öka medvetenheten om en produkt eller tjänst. Dessutom kan det finnas anpassade servetter, dukar, eller tecken för att ytterligare marknadsföra företaget.

Många marknadsföringsevenemang fira födelsedagar, oavsett om det födelsedag är utgångs av ett företag eller en anställd födelsedatum. På denna dag, företag erbjuder ibland särskilda rabatter, give-aways, eller andra incitament för att använda deras tjänster eller köper deras produkter. Händelsen är normalt starkt annonserade att skapa buzz och locka kunder. Vissa företag håller händelser som dessa varje år, medan andra reservera dem för varje fem till tio år.

PR-arrangemang kan också vara prisutdelningar, som ofta inbegriper deltagande av kunder eller klienter. Till exempel kan ett företag ge en utmärkelse för "mest lojala kund" eller "högste kund." Andra gånger är reklam utmärkelser ges till företagets anställda, men kunder är välkomna till evenemanget. Dessa händelser är vanligtvis starkt annonserade att få kunder att delta.

  • PR-arrangemang skulle kick off produkter eller samla in pengar till välgörande ändamål.
  • PR-arrangemang kan markera en företagets nya produkter.

Relaterade artiklar