Vad är en Anodiserad Skillet?

December 7

En eloxerad stekpanna görs med hjälp av en metall, vanligtvis aluminium, som har haft metallen genomgå en kontrollerad oxidation eller anodisering process. Kockar kan använda dessa skillets liknar någon annan stekpanna. Anodiseringsprocessen emellertid hårdnar det yttre lagret av den stekpanna, vilket ger extra hållbarhet och matlagnings fördelar.

När tillverkarna sätta en stekpanna genom anodisering processen, de doppa metallen i en sur elektrolyt bad. Därefter passerar en elektrisk ström genom badet lösningen. Under denna process, syrejoner i elektrolytbadet kombinera med ytan av aluminiumet, vilket skapar ett oxidskikt på aluminium. Detta skikt är poröst, speciellt om oxidskiktet är tjockt, så tillverkarna vanligen belägga stekpanna med en extra tätning.

Den största fördelen med att ha ett anodiserat stekpanna är att oxidskiktet och tätningsmedel på stekpanna ge en hög grad av resistens mot både korrosion och salter. I teorin, hjälper detta den stekpanna pågå längre än den annars skulle. Den oxidfilm på ett anodiserat stekpanna, dock tenderar att vara spröda trots sin utmärkta förmåga att hålla sig till stekpanna. I praktiken innebär detta att den oxidfilm på stekpanna är slitstarkt men hanterar inte värme särskilt bra.

Med en vanlig, icke-anodiserad stekpanna, kanske aluminium läcka i mycket små mängder i skålen kocken förbereder om skålen innehåller sura ingredienser såsom tomatsås eller citronsaft. Det oxidskikt på ett anodiserat stekpanna fungerar som en barriär mellan aluminium och maten kocken kockar. Kockar därmed kan säkert laga nästan varje måltid i ett anodiserat stekpanna utan risk för förorening av metall.

En kock kan också önskar ett anodiserat stekpanna eftersom ytan av den stekpanna är mycket smidig. Livsmedel inte hålla oss till det lika lätt som i de gör i icke-anodiserade kastruller och stekpannor. I själva verket, ofta anodiserade skillets annonseras med sina icke-stick kvalitet som ett försäljningsargument. Även om detta gör det lite svårare att få en fin, halstrad utseende och smak till vissa livsmedel, översätter det till en mycket snabb och enkel rengöring, och förmågan att skifta mat lätt i stekpanna medan matlagning.

Den porösa naturen hos oxidskiktet skapas genom anodiseringsprocessen möjligt för tillverkare att lägga färgämnen eller färgämnen till stekpanna om så önskas. Detta gör den stekpanna mycket mer estetiskt tilltalande. Det gör också en kock till färg samordna stekpanna med resten av cookwear, apparater, eller allmän nyans av köket där han arbetar. Detta är inte en viktig fråga för många kockar, men för personer som visar sina matlagning verktyg på öppna tak- eller väggkrokar för enkel åtkomst, eller som använder dem offentligt som i ett matlagningsprogram, utseendet på stekpanna kan vara mer av ett bekymmer.

  • Eloxerade skillets är typiskt bitar av aluminium kokkärl som har exponerats för anodisering kemisk process.