Vad är en Kettlebell Ren och Press?

December 12

En kettlebell ren och tryck är en styrketräning övning som använder en kettlebell, som är en gjutjärn vägt boll alltifrån softball stora till bowling-ball-storlek med en bifogad handtag. Denna full body flytta innebär huk ner och ta tag i handtaget på kettlebell med ena handen, snabbt stå och knäppa kettlebell till axeln - det rena & MDAs; och sedan trycka på klockan ovanför. Kettlebell ren och tryck fungerar benen, höfterna, rygg, axlar och armar, vilket gör det till ett populärt drag bland konkurrenskraftiga tyngdlyftare och casual motionärer lika, även om det inte rekommenderas för nybörjare.

Brett tillgängliga via fitness återförsäljare i USA och på andra håll, var kettlebell ursprungligen tänkt i Ryssland, där den är känd som en girya. Det tros ha använts för styrka, makt, uthållighet och smidighet utbildning av ryska polisen och militären samt idrottsmän och kroppsbyggare. Dess ursprung rapporteras går tillbaka århundraden. Kettlebell har historiskt gjorts av gjutjärn, men det är nu säljs med en vinyl eller gummibeläggning samt i obestruket formen.

Som kettlebell träning har vuxit i popularitet bland personliga tränare, grupp fitness instruktörer och tränare, har de lockat en följande bland människor som vill gå ner i vikt och tona upp samt de som vill utveckla sina muskler och atletiska färdigheter. Kettlebell ren och tryck används av båda populationerna för sin betoning på dynamiska hela kroppen träning, som är tänkt att vara användbar i att expandera atletiska förmågor såsom hastighet samt bränna ett större antal kalorier än traditionella styrketräningsövningar. Muskler arbetade med ren och tryck inkluderar de i ryggen på benen, som vader och hamstrings, glutes, de Erector spinae av ländryggen, trapezius, latissimus dorsi och romboider i de övre och mid-back , deltoids i axlar, biceps och triceps. Dessutom är de djupa magmusklerna såsom den tvärgående abdominus och de interna obliques används för att stabilisera ryggraden under denna rörelse.

Korrekt teknik för kettlebellen ren och tryck innebär att stå med fötterna bara bredare än höftbrett och kettle på golvet mellan tårna. Växling vikten tillbaka genom bäckenet och in hälarna, bör utövaren huk med rak rygg och bröst upp och ta tag i kettlebell i ena handen. I en snabb rörelse, skulle han stå upp, driva igenom ryggen på benen, samtidigt använder musklerna i övre delen av ryggen för att dra eller knäppa kettlebell upp till axeln. Han ska sedan trycka på kettlebell overhead tills armen är rak, dra kettlebell tillbaka till axeln, och sedan squat tillbaka, återvänder den till golvet. För en mer detaljerad demonstration av rätt teknik samt rekommendationer om vikt, set och reps, någon obekant med denna övning bör rådfråga fitness professionell.

  • Den rena och tryck använder musklerna i armar, rygg och ben.
  • Kettlebell ren och tryck engagerar biceps och triceps.