Vad är en Samåk Brott?

February 26

En bilpool kränkning är en olaglig handling där någon som inte uppfyller kriterierna för att utnyttja en bilpool körfält flyttar in i den körfält och använder det vid bilkörning. Sådana kränkningar kan vara orsak till ett stopp och citering av en polis, vanligtvis en lokal highway patrol officer. Denna typ av brott kan lägga till punkter till en persona € s drivande post, vilket kan resultera i ytterligare straff och potentiell förlust av körkort privilegier. En bilpool kränkning kan orsakas av ett antal olika faktorer, även om det förekommer oftast när en förare som är den enda personen ombord på hans eller hennes fordon använder bilpool körfält.

Termen bilpool kränkning är relaterat till bilpool körfält, som ibland kallas en hög uthyrningsfordon (HOV) eller diamant körfält på grund av användningen av en diamant för att indikera det körfält på många områden. Denna bana är oftast på insidan av en motorväg och är avsedd att användas endast av vissa fordon. De flesta bilpool körfält kan användas av fordon med två eller fler passagerare, inklusive föraren, samt motorcyklar och bussar. De exakta kraven för användning av bilpool körfält kan variera något beroende på statliga och lokala lagar, och en bilpool kränkning går normalt mot dessa krav.

En av de vanligaste orsakerna till en bilpool kränkning är användningen av denna bana med en bil som inte har tillräckligt med passagerare. I de flesta områden, det finns inga undantag från detta krav och även tillfällig användning av en bilpool körfält, som att använda körfältet att passera annan trafik, kan vara skäl för citat. Beroende på lagarna i ett område, kan en bilpool kränkning också uppstå när en lastbil som är av alltför hög vikt använder körfält, samt användningen av banan med fordon som är begränsade till andra körfält på en motorväg. Många stater kräver att fordon som drar släpvagnar bara använda utanför körfält av en motorväg, och så användningen av en innerbanan, inklusive bilpool körfält, kan vara ett brott mot trafikreglerna.

Citation för en bilpool kränkning kommer vanligtvis från en polisman, vanligtvis en highway patrol officer i en viss stat eller region. Denna typ av stämning sker ofta under brottet begicks, vilket resulterar i att föraren stoppas och citeras av den tjänsteman. En bilpool kränkning är ett rörligt kränkning i de flesta stater, även om det kan finnas olika nivåer av svårighetsgrad för sådana kränkningar. Oavsiktlig användning av bilpool körfält kan bara resultera i en fin, medan flagranta användning kan resultera i böter och punkter på en driverâ € s rekord, vilket i slutändan kan leda till en förlust av körkort privilegier.

  • De som kör olagligt i bilpoolen kan få en trafik citatet.
  • Körning i en bilpool körfält utan erforderligt antal ombordresulterar i en bilpool kränkning.