Vad är vispad yoghurt?

April 27

Vispad yoghurt är en variant på traditionell yoghurt görs med en process som ökar dess luftinnehåll och ger det färdiga resultatet en lättare konsistens än andra typer av yoghurt. En mängd yoghurt snacks finns i dessa vispade versioner, och några recept på vispad yoghurt kan också göras från grunden hemma. Denna typ av yoghurt också ibland tjänar som en toppning för andra typer av efterrätt. Yoghurt-baserade livsmedel är vanligtvis noteras som goda källor för kalcium och protein, men denna typ av yoghurt kan ibland ha färre näringsämnen på grund av högre lufthalt som förskjuter en del av yoghurt.

En av de mest märkbara skillnader mellan vanlig yoghurt och vispad yoghurt är strukturen. En del människor föredrar yoghurt efterrätter eller snacks med en ljus och fluffig konsistens, medan andra gillar den tunga och smidig en i icke-piskade recept versioner. Texturen av vissa vispad yoghurt recept jämförs ofta med den för dessert mus eller vissa typer av vispgrädde. Populära smaker av denna yoghurt kan ofta innehålla jordgubbar, lime, och till och med karamell. Denna typ av yoghurt kan också göras hemma genom att kombinera vanlig yoghurt med en paketerad gelatinpulver och blanda både med vatten tills ingredienserna når önskad konsistens.

Den typiska näringsinnehållet i denna typ av yoghurt är vanligen något jämförbar med icke-vispad versionerna. De flesta genomsnittliga tjänstgör storlekar har ungefär 160-180 kalorier och cirka 23% av kalorierna från fett. Samma yoghurt beloppet har normalt ca 64% av kalorierna från kolhydrater också. Vissa typer av beredd vispad yoghurt kan ha något högre halter av mättat fett än andra typer av yoghurt produkter. Många människor väljer att äta yoghurt med denna struktur för att få kalcium i sina vanliga kost, även om kalcium procent någon gång kan vara lägre i vispade versioner av yoghurt.

Många smaker av vispad yoghurt kan köpas i livsmedelsbutiker, och det kan också göras som en typ av yoghurt sås för andra desserter. En populär dessert maträtt som innehåller vispad yoghurt toppning är en typ av maräng kallas pavlova. Denna maträtt är typiskt tillverkad av en blandning av äggvita, socker, majsstärkelse, citronsaft och vaniljextrakt. När dessa ingredienser når önskad konsistens, kan de färdiga Pavlova portioner sedan toppat med hemlagad vispad yoghurt. Denna topping är oftast gjorda av unflavored mager yoghurt, tunga vispgrädde, socker och vaniljextrakt.

  • da.
  • Många människor äter vispad yoghurt som ett sätt att få kalcium i sin kost.
  • Vispad yoghurt kan tjäna som en toppning.
  • Näringsinnehållet i vispad yoghurt är liknande den hos traditionell yoghurt.