Vad är Bullion Mynt?

February 21

Guldtackor mynt är mynt av guld som är drabbade på en mint och utgivna av vissa regeringar som en form av lagligt betalningsmedel. När säljs internationellt, det finns inga handelslagligheten som åtföljer försäljning av guldtackor. Mynten vanligtvis kan köpas på centralbanker, ädelmetaller mäklare, skyltfönster mynthandlare, eller online.

I allmänhet, är inte alla mynt det är av samma renhet. Mängden av renhet beror oftast om utfärdande nationen. Renheter av mynt varierar vanligtvis från 0,9167 ren, eller 22 karat, såsom den amerikanska Gold Eagle och Sydafrikas Krugerrand, till 0,9999 ren, eller 24 karat, såsom den österrikiska Philharmoniker och kanadensiska Maple Leaf.

Varje nation som erbjuder dessa mynt ger dem vanligtvis i olika valörer, eller vikter. Den vanligaste viktmätning är Troy ounce (ozt). Vissa myntvikter mäts i gram med hjälp av decimalsystemet - det är oftast de tyngsta mynt. De vanligaste valörerna är 20/01 ozt, 10/01 ozt, 4/1 ozt, 2/1 ozt, en ozt, och ett kilogram (kg).

Guld har använts som valuta under större delen av historien. De första mynten någonsin präglade gjordes av guld. De var ett logiskt val för ett alternativ till byteshandel system för handelsvaror av värde. En annan användning för dem var som en PR-enhet för kungar, drottningar och kejsare. Deras likhet på ett mynt visade folket vad han eller hon såg ut.

Bullion mynt att inte förväxlas med numismatiska guldmynt. Numismatiska mynt är inte lagligt betalningsmedel och andra element faktor i deras värde. Dessa mynt är samlarobjekt, men värdet av dessa mynt i allmänhet bestäms av finish, sällsynthet, och design. Den numismatiska marknaden är helt annorlunda än marknaden för guldtackor mynt.

I modern tid är guldtackor mynt vanligtvis köps strikt för värdet av deras guldhalt, vilket skapar en investering. De är en av de mest tillgängliga sätt för små investerare att fysiskt äga ett guld investeringar på grund av storleken på valörer. Dessutom finns det troligen finns många människor som hellre skulle kunna hålla en investering i sina händer än hålla det med en tredje part.

  • Den sydafrikanska Krugerrand är en typ av ädelmetaller mynt.