Vad är en LED Holder?

March 8

LED står för Light Emitting Diode. Dessa halvledardioder avger ljus när spänning appliceras på dem. De används i en mängd olika applikationer såsom elektrisk belysning, ficklampor, trafikljus, gatlyktor, och alfanumeriska displayer som visas på digitala klockor, miniräknare, och resultattavlor, till exempel. De kan också användas som en signal om att strömmen är på, och i denna roll visas på datorer, utrustning och om garageportsöppnare. En lysdiod placeras i någon form av LED-hållare i många fall för att enkelt och säkert sätt in det i sitt arbetsläge.

När du köper lysdioder för ett projekt, kommer man finna att vissa lysdioder redan kommit fäst en LED hållare, medan vissa LED innehavare erbjuds till försäljning separat. Lysdioder som redan placerats i en LED hållare finns ofta i 4mm, 5 mm, och 6 mm (0,157, 0,197, och 0,236 i), och färger som orange, grönt och rött, samt röd / gul. Denna typ av LED innehavaren ska inte förväxlas med en LED installation. De är små och billiga och används ofta som effektindikatorer.

Det finns en mycket större variation med självständigt säljs LED hållare. För det första finns det ett brett utbud av material. En LED hållare kan vara tillverkad av termoplast, mässing, målad plast, krom, eller en kombination av material. Innehavare kan vara fyrkantig eller rund, och de kan skruva fast eller vara av snäpp sort. Holder färger är ofta svart, vitt, krom eller mässing.

Vissa LED hållare är speciellt gjorda för en viss tillämpning. Exempel inkluderar reservdelar för ett visst märke av radio, skrivarens kontrollpanel eller dator. Man kan också hitta förbättringar för fordonstillämpningar och generiska innehavare, såsom hållare för en standardlampa sockel. Även om de flesta LED innehavare är gjorda för att hålla lampan när den är i användning i en apparat eller anordning av något slag, det finns också en typ av LED hållare gjord för att hålla en LED-ljuskälla när den inte används. Många LED innehavare säljs på egen hand, men i vissa fall kan en LED hållare säljas tillsammans med en strömbrytare.

  • Vissa LED innehavare är gjorda för en viss tillämpning, såsom reservdelar för ett visst märke radio.