Vad är Ayurveda Sjukhus?

June 28

Ayurveda sjukhus är institutioner som behandlar patienter i enlighet med principerna om ayurvedisk medicin. Detta är ett system av läkemedel som har sitt ursprung i Indien för tusentals år sedan. Det anses vara den äldsta medicinska disciplinen i världen. Ayurveda sjukhus behandlar patienter med en kombination av produkter och tekniker som är anpassade specifikt för varje patient. Detta skiljer sig mycket från västerländsk medicin, som använder en one-size-fits-all strategi.

Målet med ayurvedisk medicin är att balansera och integrera kropp, själ och ande. Enligt ayurvedisk filosofi, kommer denna balans leder till hälsa och lycka. Förutom att anställa ämnen och tekniker för att hjälpa patienter att uppnå ett tillstånd av balans, ayurveda sjukhus behandlar specifika psykiska och fysiska sjukdomar. Rengöring kroppen av giftiga ämnen för att återställa fysisk harmoni är en viktig del av regimen.

Panchakarma är ett system för rengöring av kroppen som används i ayurveda sjukhus. Målet är att eliminera ama eller osmält mat från kroppen. Tekniker som används i panchakarma kan innefatta användning av oljor som administreras nasalt, massage, och lavemang.

Ayurveda sjukhus erbjuder ofta olika typer av massage. Snehadhara eller ström av kärlek, är en typ av massage där medicinska oljor hälls på i ett visst mönster och sedan masseras in i kroppen. En annan typ av massage som används i ayurveda sjukhus är Njavara Kizhi, uppkallad efter en ris med medicinska egenskaper. Detta riset är kokt med mjölk och naturläkemedel dekokter, därefter bundna i tygpåsar. Patienten sedan masseras med en kombination av dessa påsar och medicinska oljor för att tona musklerna och föryngra kroppen.

Udvarthanam är en annan typ av massage som används i ayurvedisk medicin. I denna teknik växtbaserade pulver istället för oljor masseras in i kroppen. Abhayangam är en ayurvedisk massage teknik där massör stryker kroppen på ett visst sätt för att minska symtomen på specifika sjukdomar.

Thalapothichil är en annan behandling som används av många ayurveda sjukhus. Denna behandling börjar med att försiktigt massera ansikte, huvud och axlar med läkemedel olja. Efter denna massage är en pasta av krossade, medicinalväxter lager på huvudet, sedan täckt med ett tyg i ca 40 minuter. Thalapothichil tros minska stressen genom att kyla kropp och själ.

Medicinska naturläkemedel ångbad att rena kroppen är också ofta en del av regimen i ayurveda sjukhus. När lära sig om ayurveda, kan man se att örter spela en avgörande roll. Vissa uppskattar att den växtbaserade kunskap som används i ayurveda har funnits i 6000 år, och det tros vara lika giltig och effektiv ett system för helande idag som det var när det först började.

  • Ayurvedisk läkare förlitar sig på alternativa terapier såsom massage för ett brett spektrum av förhållanden, där traditionella läkare kan förskriva läkemedel eller andra terapier.
  • Vårdinrättningar som följer ayurvediska principer erbjuder oftast flera olika typer av massage och kroppsbehandlingar.