Vad är Atkins diet?

September 29

Den Atkins diet plan, en av många långsiktiga planer på marknaden, erbjuder en hög fetthalt, låg planen kolhydratrik måltid som hjälper dig att gå ner i vikt snabbt, och samtidigt ge dig all den energi du behöver. Enligt Dr Atkins, kommer kosten hjälpa dig att hantera många hälsoproblem, inklusive huvudvärk, blodsockerproblem, långsam eller trög ämnesomsättning, mat intolerans och allergier. Enligt rapporter, många individer med högt kolesterol, högt blodtryck, diabetes och polycystiskt ovariesyndrom återfick ny energi på denna kost plan.

Dr Atkins dietplan infördes 1972 för att hjälpa människor som lider av fetma och hjärtsjukdomar. Kosten ger snabb viktminskning och Atkins trodde att upp till två tredjedelar av kalorier kan komma från fett och att människor bör äta kött och ost i stället bröd, pasta, frukt och grönsaker. Detta är inte en diet för vegetarianer, eftersom planen rekommenderar stora mängder animaliska proteiner.

Det sätt på vilket Atkins diet fungerar är genom att förändra kroppens ämnesomsättning. Kroppen förbränner fett och kolhydrater för att ge energi för att fungera normalt. Kolhydrater omvandlas till glukos och används före fett i våra kroppar. Enligt Atkins, om vi minskar mängden kolhydratintag, kommer vår kropp att bränna vårt fett som bränsle, orsaka viktminskning. Genom denna förbränning av fett, också påverkar vi vår kroppens produktion som insulin, enligt Atkins, kommer att hindra mer fett från att bildas.

Det finns fyra faser i Atkins Plan:

  • Den Atkins diet plan är tänkt att ge snabb viktminskning.
  • Lean kyckling är ett livsmedel som är tillåten i samtliga faser av Atkins diet.
  • Konserverad tonfisk innehåller mycket protein och låg i kalorier, vilket gör det till ett bra val för Atkins dieters.