Vad är en kinesisk pannkaka?

February 26

En kinesisk pannkaka är ett osyrat pannkaka fungerat som en del av den traditionella kinesiska rätter. Dessa pannkakor skiljer sig från deras västerländska motsvarighet i det att de är gjorda av en mycket tunn deg snarare än en smet. Kinesiska pannkakor är gjorda av både vete och rismjöl. Valet av mjölet som används för att göra dem är till stor del beroende av vad de ska användas till, eller vilken typ av maträtt som de kommer att serveras med. Gemensamt för alla kinesiska pannkakor är att de är osyrat och ganska tunn, oavsett vilken typ av mjöl som används som bas.

De flesta kinesiska pannkakor är salta i smaken. Vissa har en sötma till dem, dock. De med sötad arom är mer lika i smak och konsistens till den franska crepe.

Kinesiska pannkakor traditionellt stekt eller kokt på spisen i en kastrull. De är inte ofta bakas. Denna matlagning teknik används oavsett typ av pannkaka som görs.

När en kinesisk pannkaka görs med vetemjöl, kallas det en bing. Dessa typer av pannkakor är salta. Den bing pannkaka, som är rund i formen, serveras med Pekinganka och moo shoo fläsk. Innan du fyller pannkakan är det slathered med sås, antingen söt böna eller hoisin. Pannkaka, täckt med sås, fylls sedan med antingen pekinganka eller moo shoo fläsk och lindas så att fyllningen inte faller ut när handen äts. Även dessa tenderar att vara de post populära rätter som serveras med bing pannkaka, det finns många andra kött- och grönsakskombinationer som läggs till den kinesiska pannkaka och serveras i hem och restauranger.

Populär som en sida skålen är luo BuO si bing. Denna typ av pannkaka är gjord av vetemjöl och sedan stekt. Efter stekning, den är fylld med en kryddig strimlad rättika.

En frukost mat, är den kinesiska pannkaka kallas jian bing gjord av ett ägg deg. Den jian bing serveras ofta av gatuförsäljare på hörn hela städer i Kina. Denna typ av pannkaka är stekt och ätit medan den är rykande het.

Denna typ av pannkakor är ett populärt erbjudande inom kinesiska köket, oavsett om de är fyllda eller ätas varma från stekpannan där de kokas. De är en vanlig mat som serveras på festivaler och sammankomster.

  • En kinesisk pannkaka gjord med vetemjöl det kallas en bing.