Vilka är fördelarna med TV Reklam?

February 16

TV-reklam är en av de mer praktiska sätt att nå konsumenterna och generera försäljning för alla typer av produkter. Medan tillkomsten av Internet har lagt ett annat alternativ i teknik för reklam och optioner, är användningen av TV-annonser fortfarande en av de mest lönsamma sätt att nå en bred publik och främja olika produkter och tjänster. Lokal, regional och nationell TV-reklam ger ett antal fördelar, inklusive konsekvent konsumenternas exponering för olika typer av produkter, förmågan att rikta reklam baserat på när de reklamfilmer som sändes, och möjlighet att bygga rapport med konsumenter baserat på upprepad exponering reklam över en perioder av flera månader.

En av fördelarna med TV-reklam är förmågan annonsörer att nå konsumenter i sina egna hem. Detta är viktigt, eftersom det finns en större chans att konsumenten inte kommer att distraheras under vädring av den kommersiella annonsen. Medan en del av konsumenterna kommer att använda reklamavbrott för att utföra andra uppgifter innan TV-programmet återvänder, många kommer att förbli inom hörhåll av ljuddelen av den kommersiella, eventuellt plocka upp på något som fångar deras intresse. Andra kommer helt enkelt sitta kvar och titta på kommersiella i sin helhet. Beroende på hur det kommersiella är strukturerad, kan reklam roa samt informera, vilket bidrar till att öka de förändringar som tittaren kommer att minnas både för TV-reklam och produkten på ett positivt sätt.

TV-reklam är också ett praktiskt sätt att riktade specifika konsument demografi som är mer benägna att vara intresserade av de produkter som erbjuds i reklamen. Detta kan innebära såväl lokala som nationella reklam. Till exempel kan en lokal byggnad leverans butik förbereda en kommersiell som sändes under en tidslucka upptagen av en gör-det-själv-tv-show. På nationell nivå kan en auto maker skapar en reklamfilm för vädring under en stor idrottsevenemang, reklam de nya märken och modeller av lastbilar för det kommande året. Att köpa sändningstid på utställningar som når konsumenterna på grund av ålder, kön, personliga intressen, kulturella och ekonomiska faktorer ökar oddsen för att ansluta med rätt konsumenter och generera ökad försäljning.

Eftersom TV-reklam kan vädras flera gånger under flera månader, kan företagen använda denna metod för att bygga en kunskapsnivå och rapport med konsumenter. Detta gäller särskilt om reklamen är underhållande samt informativa och konsumenter faktiskt njuta av att se den kommersiella om och om igen. Varje gång reklamen påträffas och tas emot positivt, konsumenterna återigen överväga att göra ett köp, med ett betydande antal äntligen väljer att göra det med tiden. Denna kombination av konsekvent exponering och förtrogenhet är ofta svårt att replikera med någon annan form av annonsering i media.

  • TV-reklam ger konsekvent exponering för konsumenter av olika typer av produkter, oftast i konsumenternas egna hem.
  • Upprepade visningar av TV-annonser kan hjälpa till att bygga rapport och förtrogenhet bland tittarna.