Vilka är de vanligaste Vision problem?

April 5

Det finns ett antal erkända synproblem, som orsakas av ett antal olika saker. De vanligaste förhållandena är oftast på grund av en missformad ögonglob eller åldrande ögon, och de är ofta lätt korrigeras. Astigmatism, närsynthet, översynthet, presbyopi, glaukom, och grå starr är några av de vanligaste synproblem.

En astigmatism är en av de vanligaste problem med synen, och några ögonläkare uppskattar att nästan alla har en astigmatism i viss utsträckning. Detta öga sjukdom karakteriseras av en oregelbundet formad hornhinna. På grund av detta, inte ljus som passerar genom hornhinnan inte träffa näthinnan korrekt. Istället för att fokusera på den direkt, som det ska, att ljusstrålar fokus på några olika ställen, orsakar vissa delar av en bild vara ofokuserad.

Närsynthet är en annan av de vanligaste problem med synen, och brukar kallas närsynthet. När en persons öga form är längre än det borde vara, strålar av ljus som går genom hornhinnan fokus något framför näthinnan. Detta tillstånd gör föremål och bilder som är långt borta är suddiga, medan objekt som är nära upp, till exempel ord i en bok, är tydligare.

Översynthet eller långsynthet, är i grunden den motsatta. Den ögongloben är kortare än den borde vara, och ljusstrålar fokuserar precis bakom näthinnan. Detta orsakar ofta objekt som är nära upp till suddiga eller ur fokus, medan långt bort föremål är tydliga. Detta tillstånd brukar presenteras själv under barndomen, men många människors ögon kompensera för problemet, och oftast behövs ingen behandling vid ung ålder.

När människor blir äldre, men ofta utvecklas till ett problem kallas presbyopi översynthet. Senare i livet, blir en persons öga mindre möjlighet att kompensera för översynthet. Den långsynthet att dessa människor upplever som barn kan komma tillbaka igen.

Glaukom är en av de vanligaste synproblem människor hantera när de blir äldre. När detta öga problemet uppstår, börjar trycket hos fluiden inuti ögongloben för att bygga upp. Symtom på denna störning inkluderar ser glorior runt lampor och tunnelseende. Detta ökande tryck kan orsaka skada på synnerven, som vidarebefordrar meddelanden till hjärnan. Om detta villkor inte behandlas, kan det resultera i partiell eller fullständig blindhet.

En annan ögonsjukdom vanligare hos äldre personer är en grå starr. Grå starr är en dimmig eller grumlig område som har utvecklats på den naturliga linsen av ögongloben. Detta område kan blockera ljusstrålar som kommer in i ögat och orsaka en rad problem med synen, inklusive suddig eller grumlig syn och ljuskänslighet.

Nästan alla synproblem kan diagnostiseras efter en grundlig synundersökning som utförs av en ögonläkare. Behandling för astigmatism, närsynthet, översynthet och ålderssynthet finns oftast någon typ av korrigerande linser som glasögon eller kontakter. Det har också skett en viss framgång med vissa typer av kirurgi, såsom laserkirurgi.

Lindriga fall av glaukom kan behandlas med ögondroppar för att lindra det intraokulära trycket, men vissa patienter kan behöva operation för att rätta till problemet. Vissa grå starr kan kräva någon behandling alls, men om det stör en patients vardag, kan operation rekommenderas. Under kataraktkirurgi, är patientens naturliga lins avlägsnas och ersätts med en syntetisk en.

 • Olika synproblem kan orsakas av användning av hallucinogena droger.
 • En synundersökning kan hjälpa till att avgöra vad som kan orsaka natt synproblem.
 • Närsynthet, eller närsynthet, kan påverka både barn och vuxna.
 • Grå starr uppstår när en del av ögat är skadade och ögats linser blir grumlig.
 • En person med översynthet har svårt att se saker på nära håll.
 • Glaukom orsakar en person att förlora synen gradvis.
 • Grå starr är en av de främsta orsakerna till synnedsättning hos äldre människor.
 • Många receptbelagda läkemedel kan orsaka dubbel och dimsyn.
 • Närsynthet är en av de vanligaste synproblem.
 • Synproblem blir vanligare med stigande ålder.
 • Grå starr är en ögonproblem ofta åtgärdas genom operation.
 • En normalt öga och en med astigmatism.