Vilka är de bästa alternativen till stekt mat?

November 27

Stekt mat gör en betydande del av många peopleâ € s kost. De flesta tycker det för smaken, trots bevisen som ständigt presenteras om dess hälsorisker. Det finns ett antal alternativ till att äta ohälsosamma stekt mat. Ett alternativ är att undvika att steka helt och laga mat med hjälp av andra metoder. Om någon föredrar att steka hans eller hennes mat hemma, men det finns vissa oljor som är hälsosammare att använda än andra. Dessutom finns många restauranger, inklusive flera snabbmatskedjor, efter den näring rådgivning av medicinsk personal genom att erbjuda hälsosammare val på sina menyer.

Den medicinska samfundet varnar ofta allmänheten om de många hälsorisker som är förknippade med att äta stekt mat. En vanlig oro är risken för att bli överviktiga eller feta. Hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes typ II, och akne är ytterligare exempel på potentiella hälsoproblem som kan uppstå från att äta stekt mat. Somliga hävdar att äta stora mängder av dessa objekt är också förknippat med en ökad förekomst av vissa typer av cancer. De tror att farliga kemikalier, som frigörs från oljor upphettas till en mycket hög temperatur under stekprocessen, kan skada människor.

Några exempel på populära stekt mat är pommes frites, stekt kyckling, stekt fisk och skaldjur, chips och munkar. Hellre än att konsumera stora mängder stekt mat, kan man göra hälsosam kost val. Nästan allt som är stekt kan förberedas på ett annat sätt, till exempel bakat, grillat, stekt eller kokt. De som laga mat hemma kan göra hälsosamma kost val genom att välja andra än stekning tillagningsmetoder. Till exempel kan personer som gillar stekt kyckling eller pommes frites baka hönan eller potatisen i ugnen. Likaså någon som tycker om att äta stekt fisk kan försöka gassande eller grillning det istället. För dem som fortfarande föredrar att steka vissa livsmedel, vissa typer av olja, såsom rapsolja, anses bättre än andra för stekning.

Givet deras upptagna, snabba livsstil, många människor ofta köpa sina måltider på restauranger och snabbmat anläggningar. Ett antal restauranger gör mer av en ansträngning för att inkludera hälsosamma kost val på sina menyer. De publicera ofta sina productsâ € näringsinformation samt. Eftersom stekt mat är en stapelvara i många typer av restauranger, är ett alternativ för någon som är bantning att välja alternativ på menyn som inte är stekt. Typiska hälsosamma alternativ kan omfatta sallader, frukt, bakad potatis, soppa och smörgåsar.

  • Lök ringar kan bakas i ugnen i stället för friterad.
  • Rapsolja tål höga heat, vilket gör det till ett bra val för stek matlagning.
  • Pommes frites är en populär, men ohälsosamt, stekt mat.