Vad gör en musik Publicisten göra?

May 23

Också känd som en, Äúspokesperson,Äù eller, Äúrepresentative ", en musik publicist är en kommunikations professionell som sköter offentliga och medierelationer på uppdrag av en musiker eller musikgrupp. En musik publicist arbetar vanligen tillsammans med ett musician,Äôs chef, bokning agent, och underhållning advokater, även om vissa musiker kan anställa en chef som uppfyller alla dessa roller samtidigt. En musik publicist,Äôs huvudsakliga funktion är att se till att den övergripande bild som kunden vill projicera bibehålls hela tiden . För att främja detta mål kommer publicist fullgöra sådana uppgifter som att ordna och övervaka intervjuer, släppa uttalanden till media, och övervaka marknadsföring och kommunikation material som är ut till allmänheten på client,Äôs räkning.

En musik publicist är oftast den första kontaktpunkten för medie medlemmar som söker en intervju med en musiker. När publicister blir kontaktad av en medlem av media för en klient intervju they,Äôll först överväga media utlopp själva, oavsett om it,Äôs en webbplats, nationell tidning, TV-show, eller radioprogram. Den publicist kommer då väga olika faktorer för att avgöra om intervjun kommer att ha en positiv effekt på musician,Äôs bilden och försäljning. Några av dessa faktorer är: hur många människor utloppet media når, vad dess mål demografiska är, och huruvida it,Äôs sannolikt att samla bra press eller dålig press för musiker. Musiken publicist kommer också att överväga faktorer som inte har med media utlopp självt, såsom huruvida musikern har en kommande album eller turné som skulle kunna dra nytta av den publicitet av intervjun.

Musik publicister kommer ofta förbereda noggrant formulerade uttalanden om sina kunders räkning rörande aspekter av deras privatliv som har blivit allmänt känd, till exempel en skilsmässa eller födelsen av en baby. Publicister kan också tala för sina kunder när underhållnings publikationer och utställningar kallar publicist med en specifik fråga. Det är upp till musiken publicist att besluta om att utfärda ett uttalande alls, eller helt enkelt svara med, Auno comment.,Äù En musik publicist hanterar även förfrågningar från välgörenhetsorganisationer och andra organisationer för att avgöra vilket orsakar är bäst lämpade för musiker att representera.

Åldern på Internet och sociala medier har i stor utsträckning påverkat karaktären av en publicist,Äôs funktion. It,Äôs tillät musiker och grupper att kommunicera med fans och media mer direkt och utan mellanmusik publicister, genom penning blogginlägg, delta i online chattar, Twittering, och skapa YouTube-videor. Medan vissa musiker fortfarande samråda med sina publicister innan någon form av kommunikation med allmänheten, andra tar till Internet på impuls, göra uttalanden kan de senare ångrar och som kräver sina publicister att genomföra PR skadekontroll.

  • Publicister hitta sätt att få sin klient musik upptäckte nätet.
  • Musik publicister använder sociala medier för att marknadsföra sina konstnärens kommande projekt och konserter.
  • En musik publicist hanterar offentliga och medierelationer för en musiker eller musikgrupp.