Vad är några Förutsägelser för framtida klimatförändring?

April 4

Med stor uppmärksamhet fokuserad på effekterna av den globala uppvärmningen i det 21-talet, många människor är intresserade av förutsägelser om framtida klimatförändringar. Även om många, om inte de flesta, forskare är överens om att den nuvarande trenden med den globala uppvärmningen kommer att påverka klimatet, förutsägelser är långt ifrån enhetlig karaktär. Faktum är att de vetenskapliga prognoser för framtida klimatförändringar varierar kraftigt i alla riktningar, vilket ger en förvirrad och berörda allmänheten osäker på vad som väntar under de närmaste åren.

Det är naturligt att anta att en värmande trend skulle resultera i varmare temperaturer runt om i världen, men frågan är långt ifrån så enkelt. Faktum erbjuder de flesta klimatforskare varierande framtida klimatförändringsmodeller baserade på exakt hur mycket varmare det Eartha € s temperaturen blir till år 2100 och därefter. De flesta förutsäga klimatmodeller baseras på den nuvarande nivån av koldioxid i atmosfären och ta hänsyn till olika grader av minskande CO 2 nivåer över 21-talet. Även om nästan alla allmänt accepterade modeller tyder på att den totala temperaturen kommer att stiga, mängden och resulte effekter varierar kraftigt mellan scenarierna.

Enligt genomsnittet av många framtida klimatförändrings prognoser görs i början av 21-talet, kommer den globala temperaturökningen vara 3 grader Celsius (5,4 grader Fahrenheit) år 2100. Även om en 3 graders förändring kan låta liten, forskare hävdar att den resulterande effekter kan bli katastrofala för både människor och planeten som helhet. Förlust av polarisen, massiva översvämningar, ökad ökenklimat, och allvarliga stormökningar är alla allmänt åberopas resultaten av denna till synes liten förändring.

Om man antar att den genomsnittliga ökningen är korrekt, under det 21-talet är det sannolikt att bli en allvarlig ökning av polarisen smälta. Denna smältning kan leda till en ökad havsnivå, översvämma kustregioner runt om i världen och kan resultera i förlust av aktuella kuststäder och bebodda öar. Havet förväntas också värma dramatiskt, vilket orsakar förödelse till marina djur och kraftigt öka produktionen av orkaner, tyfoner och svåra marina stormar.

En annan förödande effekten av många framtida klimatförändringsmodeller är ökenspridning i världen. Öken är resultatet av en förlust av näringsämnen i matjorden av mark, vilket orsakar en gång-fertila områden att bli oanvändbar för jordbruk. Inte bara kommer allvarlig öken förstör många tempererade och tropiska ekosystem, det kan också allvarligt minska livsmedelsförsörjning som traditionellt jordbruksmark blir en ödemark.

Framtida klimatförändringar förutsägelser är rätta skrämmande, och verkar för att förutsäga en lång och svår framtid framför den mänskliga rasen. De flesta forskare tyder på att det bästa sättet att undvika eller minska många av de smärtsamma konsekvenserna av den globala uppvärmningen är att omedelbart minska koldioxidutsläppen dramatiskt. Byta till alternativa, rena brinnande bränslen, investera i alternativ energiteknik, och delta i de globala ansträngningarna för att utbilda människor om hållbara metoder kan bidra till att förhindra många katastrofer i framtiden. Enligt vissa experter, det bästa svaret på framtida klimatförändringar är förberedelse och förebyggande. Även om många forskare är överens om att den globala uppvärmningen effekter är oundvikliga, många experter tror att bromsa deras progression och minska påverkan på planeten måste bli större prioriteringar både regeringar och världsmedborgare lika.

  • Om den globala uppvärmningen sker, bör orkaner ökar i antal och intensitet.
  • Ökad ökenklimat är bland beräknade långsiktiga effekterna av klimatförändringen.
  • Vissa förutspår klimatförändringarna kommer att orsaka mer allvarlig torka.