Vad är en optisk tangentbord?

January 10

En optisk tangentbord är en enhet som ansluter trådlöst till en dator och fungerar som en datainmatningsenhet, liknar vad en traditionell tangentbord kan göra. Med fokus för många datortillbehör går trådlöst, erbjuder detta tangentbord som fördel också. Dessutom är en som projicerar ett virtuellt tangentbord på en plan yta, även om termen optiska tangentbordet inte i stor utsträckning för den typen av hårdvara annan typ av optisk tangentbord.

I verkligheten är den term optiska tangentbordet en missvisande, troligen kommer från det faktum att trådlösa datormöss kallas optiska möss. I datormöss, inte termen optiska inte hänvisa till anslutningsteknik mellan musen och datorn, utan snarare spårningsteknik i musen själv. Ett trådlöst tangentbord är vanligtvis ansluten till en dator via en IR-anslutning, ungefär som en fjärrkontroll fungerar, eller via radiofrekvenser. I vissa fall kan en Bluetooth-anslutning kan användas, vilket ger upphov till termen Bluetooth-tangentbord. På sätt och vis, med tanke på IR-anslutning, termen optiska tangentbordet kan fortfarande tekniskt anses korrekt.

Av någon anledning är frasen optiska tangentbordet används ofta när man hänvisar till ett trådlöst tangentbord. I dessa fall är det i allmänhet förstås att termen optiska har tagit platsen för termen trådlöst. Dessutom är trådlösa tangentbord och optiska möss ofta förpackade tillsammans, vilket ytterligare kan förstärka fel term i vissa människors sinnen.

Fördelen med ett trådlöst tangentbord är i dess förmåga att flyttas runt, snarare än vara bunden till en radie på bara några meter runt huvud CPU i datorn, som en fast tangentbord skulle vara. Detta kan vara särskilt användbart när du håller en presentation som kräver användning av ett tangentbord. I vissa fall, som har en dator bredvid ett podium är inte praktiskt. Det kan dock vara lättare att ha ett trådlöst tangentbord på podiet.

Ett trådlöst tangentbord, annan än den teknik ansluter den till datorn, fungerar på samma sätt som någon annan teknik. Sensorer känner av när en knapp trycks och skickar den informationen tillsammans i form av en elektrisk signal, som sedan bearbetas av datorn och visas på skärmen. Det enda som skiljer är hur den signalen kommer till CPU. De flesta trådlösa tangentbord kostar mer än liknande trådbundna versioner, men kostnaden är fortfarande överkomliga för många datorägare. Att hitta en för mindre än $ 30 $ (USD) är i allmänhet inte ett problem.

  • Ett trådlöst tangentbord kan lätt flyttas runt, eftersom den inte är ansluten via en kabel.