Fastställande av tillgänglighet av din valda Varumärke

December 27

Se till att varumärket du älskar för din verksamhet inte är för lik en befintlig verksamhet varumärke eller varumärke i ditt marknadsområde. Gör din egen initial namn-tillgänglighet sökning innan du startar den juridiska processen med varumärket antagande:

 1. Göra en preliminär online-sökning för namnet.

  Börja genom att ange önskat namn plus .com i adressraden i webbläsaren för att se om du tagit till platsen för en befintlig verksamhet. Ange sedan namnet i ett antal olika sökmotorer för att se om företagen med din topp-valet namn visas i sökresultaten.
 2. Sök din statens databas över registrerade firmanamn.

  Denna databas förvaras av kontoret för din statssekreterare, korporationer division, corporate registret, eller en liknande institution, beroende på läget eller den region där du är huvudkontor.
 3. Skärm namnet med United States Patent and Trademark Office, som upprätthåller en massiv databas för pågående, registrerade, och löpte federala varumärken.

  Klicka Varumärken, sedan Sök TM Database. Du kan välja mellan flera sökalternativ. För global och internationell information, gå till USPTO International Intellectual Property sidan.
 4. Göra en preliminär domännamn sökning.

  Ett antal online-resurser kan du utföra en fri sökning på domännamnsregister. Ange "domännamn ökning" i en sökmotor, be råd från företaget som är värd din webbplats, eller besök platser såsom Network Solutions eller Allwhois att genomföra fria sökningar på platsen.

Om ett annat företag som redan använder det namn du vill, kan du fortfarande att kunna använda den som din egen, så länge som din marknad område eller bransch inte överlappar med det av den andra verksamheten. Men fortsätt med försiktighet och under förutsättning att du riskerar marknadsplats förvirring genom att ge ditt varumärke med samma namn som en annan affärs varumärke.

Bankerna kräver att du har en godkänd namn innan du öppnar ett företag bankkonto, och de kan oftast tala om exakt vilka ämbetsverk att begära namnregistrering assistans.