Vad är Reverse Distansarbete?

October 28

Det ursprungliga konceptet av distansarbete tillåter vissa företagets anställda att upprätta satellit arbetsstationer och utföra sina uppgifter hemifrån. Det har alltid funnits en oro för att i stort sett ensamma distans faktiskt skulle spendera mycket av sin tid att ta hand om personliga affärer, såsom betalar räkningar, Internetsurfning, och e-post sanering. Nu finns det ett nytt verk fenomen som kallas omvänd distansarbete, där i stort sett okontrollerade kontorsarbetare tar hand om personliga affärer samtidigt på företagets tid, till exempel betalar räkningar, surfa på Internet och e-post sanering.

Omvänd distansarbete ger den anställdes hem till kontoret eller fabriksmiljö, komplett med alla de personliga uppgifter som traditionellt utförs före och efter arbetstid. Det är inte ovanligt att hitta anställda eller arbetsgivare för den delen, skriva personliga checkar för hem relaterade räkningar, vilket gör personliga telefonsamtal att upprätta medicinska eller sociala möten, och spela spel eller surfa på Internet på företagsägda utrustning. Jag vågar påstå, kan många av dessa verksamheter endast att utföras under normal kontorstid, och anställda som arbetar från 08:00 till 17:00 kan behöva förlita sig på någon omvänd distansarbete för att ta hand om väsentliga personliga affärer.

Vissa yrken som kräver långa timmar eller är belägna långt från en anställds hem är vanliga mål för omvänd distansarbete. Det kanske inte är möjligt för en anställd att ta hand om alla hans eller hennes personliga affärer under en lunch timme eller annat företag-godkänd paus. Många kontorsanställda upptäcker också sina jobb erbjuder en betydande mängd driftstopp, vilket verkar idealisk för att ta hand om rutin personliga uppgifter medan tekniskt fortfarande på företaget tid. Så länge den anställde fortsätter att utföra alla sina tjänsteåligganden tillfredsställande, kan ett antal arbetsgivare väljer att ignorera diskreta incidenter av omvänd distansarbete.

Medan den upplevda behovet av omvänd distansarbete kan tyckas klart för anställda, bör det aldrig tillåtas ersätta viktiga arbetsuppgifter. En klient eller kund får aldrig placeras på håll medan en anställd slutar balansera hans eller hennes personliga checkhäfte, till exempel. Det bör fortfarande vara några tydliga linjer mellan personliga och yrkesmässiga skyldigheter och den personal som väljer att öva vända distansarbete bör begränsa sig till vad personuppgifter inte kan utföras före eller efter ordinarie arbetstid.

  • En arbetstagare som är engagerad i omvänd distansarbete kan betala räkningar eller balansera sitt checkhäfte på kontoret.