Vad är en staket?

April 23

En omkrets är en tänkt linje runt kanten på en polygon. I fallet av en fastighet, markerar den gränsen av fastigheten. Ett staket är någon form av avgränsning som markerar utanför gränsen av fastigheten genom att innesluta den på något sätt. Det finns flera olika typer av staket. De kan användas för privatlivet, trygghet eller säkerhet, eller som en del av landskapsarkitektur.

En staket kan ibland byggas för att begränsa tillgången till en fastighet. Sådana stängsel kan vara kedjan-link staket monterade på stolpar. Denna typ av stängsel är ofta kring skolgårdar, tennisbanor och byggarbetsplatser.

Sådan stängsel kan också omge områden som är tabu för säkerhet, till exempel simbassänger, reservoarer eller nyttighetsunderstationer, å ena sidan, eller straffanstalter, å andra sidan. När säkerheten är ett problem, kan du se en sådan staket toppad med taggtråd eller taggtråd. Taggtråd används också i jordbruks stängsel för att hålla boskap, till exempel i ett område eller ut ur ett annat område.

Elektrifierade stängsel, antingen stående eller begravda, kan ställas in i ytterkanten av en plats för att orsaka en chock för någon eller något som försöker korsa den. Den stående slag har använts i fängelser och längs nationella gränser länder som var på odds. De begravda stängsel används tillsammans med en krage som bärs av en hund eller boskap för att hålla djuren som finns utan underhåll och utseende av en synlig staket.

Trästaket har ofta använts i ytterkanten av mark i samband med ett hem för att ge avskildhet. Vanligtvis sådana omgivande inhägnad har en grind på framsidan, och - beroende vad som finns bakom fastigheten - de kan också ha en grind på baksidan. Ibland uthus såsom ett garage kommer att bilda en förbindelse mellan en del av stängsel och nästa, om de står precis på gränsen av fastigheten. Typer av trästaket omfattar staket, post-och-järnväg staket och Stockade stängsel. Sicksack och delad järnväg staket är rustika stilar av trästaket.

När ett hus har en trädgård eller fält, kan det finnas en staket i form av en häck eller ett häckplantor. Säkringen kan vara kort eller lång, vilket ger mer eller mindre av en barriär. Denna typ av delare kan väljas för dess attraktiva egenskaper, eller möjligen för att minska vind på egenskapen eller för att ge avskildhet.

  • Taggtrådsstängsel används ofta som en typ av staket.
  • Split järnväg fäktning lägger ett rustikt utseende till landskapsarkitektur.
  • Post-och-järnväg staket fungerar bra för märkning omkretsen av stora områden.
  • Fängelser kan utnyttja elstängsel omgivna med taggtråd att avskräcka flyr.
  • En trästaket gör en attraktiv staketet för landsbygden eller i städerna egenskaper.
  • Trästaket kan resas runt omkretsen av en gård eller trädgård.
  • Ett hus med en staketet.