Vad är en Sand Conveyor?

January 6

En sandtransportör är alla enheter som flyttar sand från en plats till en annan. Generellt finns det två olika typer av system som vanligen kallas sandtransportörer: skruvtransportörer och skoptransportörer. Båda typerna av transportsystem används inom ett brett spektrum av industrier att flytta andra än sand saker, men de kan också flytta de fina partiklarna utan att lida träskor eller negativ slitage. En tredje typ av specialiserad bältessystemet används också som en sandtransportör, men detta är en mycket mindre vanligt enhet.

Den vanligaste sandtransportör använder en jätte skruvar inne i ett rör. En ände av röret är inuti sanden som behöver flytta. Som skruven vänder, drar den sand upp från högen och fångar den mellan tänderna. Detta orsakar mer sand att falla i läget för den flyttas materialet så att skruven kan bara dra upp den igen. Detta resulterar slutligen i skruv innehållande en kontinuerlig spiral av sand.

Den största nackdelen av att använda en skruv som ett sandtransportör är att hitta en rimlig vinkel. Ju närmare skruven kan få vinkelrätt mot marken, desto effektivare är verksamt. Ett rör som är rakt upp fungerar vid nästan fördubbla effektiviteten hos ett på dess sida. Detta innebär att skruven är endast praktiskt om situationen arbetar med den.

Skoptransportörer är den andra stora mängd sand transportör. Denna stil har en enorm mängd variation i utseende, men principen bakom alla de olika typerna är densamma. Ett kontinuerligt system, typiskt en rem eller kedja, är ansluten till en serie av individuella skopor. Var och en av dessa skopor kommer att resa från ena änden av transportören till den andra och sedan tillbaka till början. De skopor kan vara något annat än gropar på ett flexibelt bälte eller kan vara så komplicerat som fristående och förslutningsbara behållare.

Det finns två vanliga nackdelar till skoptransportörer. För att hålla materialet i skopan, måste transportören arbeta vid en given vinkel. De flesta av dessa system har endast ett fåtal grader av variation i deras inställning. Det andra stora problemet är retursteget. En liten hink är lätt att skicka tillbaka till starten, men en större skopa tar upp en hel del utrymme på återresan.

Ibland kommer en specialiserad bältessystemet att fungera som en sandtransportör. Denna enhet har ett bälte som liknar transportörerna sett på flygplatser och stormarknader, men det är täckt av hårliknande gummisträngar. Dessa kommer att fånga sanden och hålla den från att glida av bältet. Dessa system kan arbeta vid någon lutning förutsatt hårstråna är långa nog för att hålla sanden glider. Deras största nackdelen är deras specialisering; medan de andra typerna transportör kan röra andra material, dessa remmar kan inte.

  • En sandtransportör är alla enheter som flyttar sand från en plats till en annan.