Vad är Permanent Läppstift?

August 29

Permanent läppstift är en typ av kosmetisk tatuering som appliceras till läpparna. Detta förfarande kan användas för att förbättra formen och färgen på läpparna, men det är också oftast ganska smärtsam. Till skillnad från andra typer av läppstift, kommer detta läppstift aldrig sudda bort. Det kommer att blekna med tiden, dock, och vissa kvinnor kan behöva få periodiska touch ups. Om den inte tillämpas på rätt sätt, kan permanenta läppstift också orsaka en ojämn läpplinje eller ärrbildning.

Tatueringar som efterliknar utseendet av traditionell makeup är kosmetiska tatueringar, och de är ibland kallas permanent makeup. Permanent läppstift är en typ av permanent makeup. Denna typ av tatuering kan hjälpa även ut formen av en persons läppar, eller det kan lägga till färg på läpparna. Medan många människor som får detta förfarande gjort brukar välja en subtil nyans för läpparna, kan mer levande färger också användas.

Permanent Makeup tatueringar tillämpas precis som de flesta andra tatueringar. En kosmetolog använder oftast en tatuering pistol. Denna anordning har en mycket liten nål som snabbt och upprepat tränger huden, deponering bläck under ytan.

De ömtåliga vävnader läpparna är i allmänhet mycket känsliga, och permanent läppstift ansökan är oftast mycket smärtsamt. För att minimera denna smärta kommer läpparna brukar vara bedövad med en aktuell bedövande gel strax före ingreppet. Trots detta är det förfarande fortfarande något smärtsamt, eftersom bedövande medel kommer inte helt bedöva området.

Efter ansökan om permanent läppstift, kommer läpparna brukar vara mycket öm, och huden runt dem kan blåmärken. De kommer också oftast vara mycket svullen, och de kan även blöda lite. Det är mycket viktigt att inte utsätta läpparna för solljus eller starka kemikalier tills de läker. En kosmetolog normalt ge en speciell läppbalsam eller åtminstone rekommendera en.

Individer som genomgår någon annan typ av läppförstoring förfarande, såsom kollagen injektioner eller läpp implantat, bör vänta minst flera månader innan de fick permanent läppstift. Dessa tidigare injektion kan orsaka flera problem med läpp tatueringar. Färgen i det permanenta läppstift kan blekna, till exempel, eller det kan blöda in i blekare hud som omger läpparna, vilket resulterar i ett onaturligt utseende.

Permanent läppstift, men mycket bekvämt, har flera nackdelar, särskilt om förfarandet inte görs på rätt sätt. Som med alla tatuering, det finns en chans för infektion. Lip tatueringar är också oftast mycket dyra, och de har också en tendens att blekna med tiden. Många människor som får dessa tatueringar kommer vanligtvis behöver för att få regelbundna touch ups för att upprätthålla resultatet.

  • Permanent läppstift är en kosmetisk tatuering appliceras till läpparna.