Arkiv ETFs: Strictly stor tillväxtalternativ

October 13

För stora tillväxt och stor tillväxt ensamma, de fyra ETF alternativ som anges här alla ger bra exponering mot tillgångsslaget till mycket rimlig kostnad. Men kom ihåg att hålla en stor tillväxt ETF whould kompletteras med stort värde ETF. Och en sådan position bör endast användas av personer med tillräckliga tillgångar ($ 20.000 +). Om din portfölj är mindre än så, söker blandade alternativ för large cap exponering.

Vanguard Tillväxt ETF (VUG)

Indexerad till: MSCI US Prime Market Growth Index (400 eller så av landets största tillväxtaktier)

Driftskostnadsprocent: 0,12 procent

Genomsnittlig cap Storlek: $ 35600000000

P / E-tal: 19,2

Topp fem innehav: Apple, International Business Machines, Microsoft, Google, Oracle

Priset är rätt. Indexet är vettigt. Det är bra diversifiering. Företagen representerade är förvisso stora, trots att de skulle kunna vara lite mer growthy. Denna ETF är verkligen ett mycket bra alternativ. Det finns också "The Vanguard kanten", som ger denna fond annan fördel för dem som redan kan äga Vanguard Growth Index fond. Aktier handel fri från provisioner om den hålls på Vanguard.

Vanguard Mega Cap 300 Tillväxt ETF (MGK)

Indexerad till: MSCI US Large Cap Growth Index (300 av de största tillväxtföretagen i USA)

Driftskostnadsprocent: 0,13 procent

Genomsnittlig cap Storlek: $ 46700000000

P / E-tal: 17,9

Topp fem innehav: Apple, International Business Machines, Microsoft, Google, Oracle

Om du har små mössor i din portfölj, kommer detta mega cap fond ge dig något bättre diversifiering än Vanguard Growth ETF (VUG), men denna fond är också en smula mindre growthy än VUG, så du får lite mindre avvikelser från dina stora värde innehav. Antingen fond, givet Vanguard låga kostnader och rimliga index, skulle göra för en fin anläggning. Aktier handel fri från provisioner om den hålls på Vanguard.

iShares Morning Large Growth ETF (JKE)

Indexerad till: Morning Large Growth Index (90 av de största och mest growthy amerikanska företag)

Driftskostnadsprocent: 0,25 procent

Genomsnittlig cap Storlek: $ 45300000000

P / E-tal: 23,3

Topp fem innehav: Apple, Microsoft, Coca-Cola, Oracle, Google

Denna ETF erbjuder growthiness att Vanguard ETF saknar, men steken är att diversifieringen lämnar övrigt att önska. Apple och Microsoft tillsammans utgör en smula mer än 16 procent av indexet, och den fjärde och femte största innehav är också i denna industri.

Kanske för att Morning index är inte alls lika populärt som S & P index är denna ETF tunna marknader, vilket skulle kunna leda till en större spridning när du köper eller säljer.

Vilka tips skalorna och gör detta en utmanare, är att Morning index är skarpa och tydliga: Alla företag som verkar i tillväxtindexet inte kommer att dyka upp i värdeindex.

Schwab US Large-Cap Growth ETF (SCHG)

Indexerad till: Dow Jones US Large-Cap Growth Total Stock Market Index (450 eller så av de största och förmodligen snabbast växande amerikanska företag)

Driftskostnadsprocent: 0,13 procent

Genomsnittlig cap Storlek: $ 29400000000

P / E-tal: 19,2

Topp fem innehav: Apple, Berkshire Hathaway, Cisco Systems, Google, Microsoft

För tydlighetens ekonomin ensam, denna fond, som alla Schwab ETF, gör ett bra alternativ. Förvaltningsavgiften är en av de lägsta i branschen. Och, som alla Schwab ETFs, kan du handla denna fond gratis om hölls på Schwab. Viktigast är indexet bra. Du kan förvänta Schwab att göra en rimlig eller bättre jobb med att spåra indexet, trots dess ETFs infördes först i slutet av 2009.