Vad är Fuzzy Dice?

March 10

I tiden av Elvis och hula-hoop, stort hår och stora bilar, luddig tärning hängde från de bakre-vyer av varje gata stav med ens ett uns av cool. Fuzzy Dice var allmänt vit med svarta prickar precis som att spela tärning, men flera gånger större, liknar stora luddiga kuddar.

Luddig tärning kan komma i olika färger och storlekar, men original luddig tärning mätte ca 4 inches (10 cm) per sida. De dinglade över instrumentpaneler på driv-in filmer och drive-through malt butiker. De jittered med rev av motorer genom glas-pack avgasrör på dragband och på gatlyktor. En bly släde bara var inte komplett utan en uppsättning av stora luddiga tärningar.

Fuzzy Dice var en av de första dekorationer att hänga från backspeglar. Denna trend följdes under åren av en mängd olika föremål, även radband, "älskar pärlor," kristaller på en kedja och luftrenare. Idag, luddig tärning finns i alla färger och många storlekar som en nyhet gåva. Medan anses klibbig av vissa och campy av andra, kan luddig tärning fortfarande tongivande i en vintage 1950 körsbärsröd muskel bil eller renoverade hot rod.

Fuzzy Dice är lätta att göra för den farkost entusiasten. Material som krävs uppgår till lite mer än ca ¼ varv av falska, vit pälsmaterialet, 21 små svarta pom-poms, en 16-tums (40,64 cm) band för upphängning och vissa polyesterfyllning. För att starta, skapa ett korsmönster på papper mäter 16 inches (40,64 cm) för vertikala benet av korset, och 12 inches (30,48 cm) över för ribban. Lokalisera ribban exakt 4 inches (10,16 cm) ner från toppen av korset. Båda benen bör vara 4 inches (10,16 cm) i bredd. Klipp ut korset, sedan placera den ner på baksidan av materialet och klipp ut mönstret.

När det vertikala benet viks på sig själv vid 4-tums (10,16 cm) mellanrum, bildar detta mönster en ihålig låda. Den övre delen av korset är "locket", medan tvärstycks "klaffar" på vardera sidan vika upp för att bilda sidorna. Nåla lådan tillsammans, sedan sy den för hand eller maskin, som lämnar locket delvis öppet i ett hörn.

Du kan stoppa de luddiga tärningar med polyesterfyllning till önskad fasthet och ögla bandet för att bilda galgen, sy den öppna änden på insidan övre hörnet av luddiga tärningar. Nu syr locket stängt. Allt som återstår är att sy pom-poms på utsidan för att bilda prickarna på luddiga tärningar.

Om du inte är förtjust i att göra dina egna luddig tärning, de är allmänt tillgängliga på fordons butiker och nyhet butiker, och från online försäljare. Var medveten om att stora luddiga tärningar kanske inte lagligt att hänga från en backspegel om de blockerar förarens synfält. Även osannolikt, kan detta resultera i en biljett eller ens en olycka. Det kan vara bäst att ta bort luddig tärning under körning.