Vad är en union Suit?

November 19

En facklig kostym är ett stycke under-plagg som går tillbaka till mitten och slutet av 1800-talet. De uppfanns i Utica, New York som ett alternativ för sammandragande damunderkläder. Trots detta, fackliga kostymer traditionellt har bärs av män, oftast för att hålla värmen medan jordbruk, jakt, vandring, camping eller göra någon annan typ av utomhusaktivitet. De är kända, i synnerhet, för knäppt klaffen i den bakre som gör att bäraren att använda badrummet utan att behöva ta av den fackliga dräkten.

Inledningsvis var fackliga kostymer gjorda av röd flanell, men 1906, patenterade New York-baserade Duofold Health Underkläder Co två lager tyg som "inte överhettas dig på en mild dag eller i ett varmt rum; men det är en perfekt safegaurd mot den strängaste vädret. "Blandningen bestod av en bomull linne eller siden innerskikt och ett yttre skikt av ull, silke eller silkaline, som är en typ av bomull som liknar silke. Idag kan fackliga kostymer finns i olika färger och material, bland annat silke och polar fleece. Nyanser av vitt, grått och blått är populära färger och mönstrade fackliga kostymer kan hittas i ränder eller ens camoflauge. För kvinnors fackliga kostymer, fast rosa och blommiga mönster är vanliga. De är oftast långärmad och långbent och har en rad av knappar från nacken ner till grenen. Kortärmad varations finns också.

Fram till mitten av 1900-talet var det vanligt för män att bära samma fackliga passar för en vecka eller mer, eller ens en hel vinter. Idag, fackliga kostymer är favoriter till utomhus entusiaster som säger denna typ av underkläder kan vara varmare och mindre bromsande än tvådelade långkalsonger, eller långkalsonger. De populära footed pyjamas bärs av barn, och även en del vuxna, är en variant av den fackliga kostym. De har i allmänhet blixtlås istället för knappar och materialet tenderar att vara tjockare och fluffigare än den som används för att göra fackliga kostymer.

Unionens kostymer har också komiska överklagande och har burits i filmer och TV-program, såsom Laurel och Hardy skisser och andra komedier, inklusive karikatyrerna. De komiska referenser är oftast av män som har förlorat alla sina kläder av någon anledning och har inget kvar att bära men deras fackliga kostym. Ett exempel är en ofta refererade scen där en man har förlorat allt spel och därmed inte har något att bära men hans fackliga kostym och, kanske, en tunna över toppen. Det finns också vissa toalett-humor i samband med de fackliga kostymer, på grund av den bakre luckan. Moderna populära referenser till fackliga kostymer finns i filmer Cold Mountain och Bad Boy och TV visar Rugrats och Family Guy.