Vad är HGV försäkring?

November 8

Lastbil (HGV) försäkring är en försäkring speciellt framtagen för att hantera frågor som är relevanta för lastbilar, även känd som tunga lastbilar (LGV: er). Lastbilar är fordon som väger mer än fyra ton, och de används för att dra stora varor, boskap, och pallar hela världen. HGV försäkring ger täckning för dessa mycket tunga, väldigt dyra bilar som ofta bär stora laster av värdesaker. Både HGV och LGV är termer som ofta används i Storbritannien och EU, medan i USA, är lastbilar allmänt kända som lastbilar, långtradare, eller traktorsläp. Minimal HGV försäkring krävs på många områden, och mer omfattande täckning rekommenderas för alla företag och förare.

För att driva en HGV, skall föraren bär en specialiserad licens och ofta följer mer omfattande begränsningar i fråga om att drog- och alkoholanvändning under körning, på grund av de risker som driver en mycket större fordon än en konventionell bil eller liten lastbil. Eftersom köra en lastbils kräver mer kunskaper och är farligare än att köra många andra fordon, de flesta företag som erbjuder lastbilsefterfrågan försäkring som förarna uppfyller ett antal kvalifikationer innan de kan täckas av HGV försäkring. Dessa kvalifikationer omfattar generellt lägsta ålder och körupplevelse, tillsammans med en ren drivande post. Många flygbolag erbjuder inte HGV försäkring för fordon som transporterar farligt material, och det kan vara svårt att hitta writing för flottor att transport sprängämnen, kemikalier eller biologiska risker.

HGV försäkring liknar traditionell försäkring på många sätt - ägaren av fordonet eller flotta betalar en årlig eller halvårs premie i utbyte mot ett skydd avtalats mellan försäkringsgivaren och den försäkrade och beskrivs i ett avtal. Grund HGV täcker skador som gjorts av fordonet till andra, och planer skala upp för att täcka skador på trucken eller innehåll, stöldförsäkring och varor under transitering försäkring, som försäkrar företagen upphandlande med fraktbolaget att deras varor är skyddade i händelse av en incident.

HGV försäkring tjänar till att skydda både fordonsägaren, som har gjort en betydande investering, och föraren, som vet att hans eller hennes fordon kommer att täckas i händelse av en incident eller olycka. Stöld av HVGs i Storbritannien är utbredd, med tanke på storleken på fordonen, med cirka tio stjäls varje dag i genomsnitt. Stöld av varor från lastbilar är också vanligt, och en oro för företag skicka ut stora mängder produkt. Slutligen händer olyckor, och som i fallet med konventionella fordon försäkring, är det skönt att veta att förarna är skyddade i händelse av en potentiellt mycket dyr olycka, oavsett om det är förarens fel eller inte.

  • Ett avtal HGV försäkring.
  • HGV försäkring täcker stora riggar, såsom traktorsläp.