Vad är hjärt Bypass?

February 23

Hjärt bypass är en förbikoppling eller gå runt normalt hjärta och lungfunktion. Itâ € s oftast används under vissa hjärtoperationer eller i andra fall, om hjärta och lungfunktion är extremt fattiga. Många människor mer kända detta förfarande genom mindre formella termer, som att vara på en hjärtlungpump, bypass, eller maskin.

Detta förfarande är förmodligen en av de viktigaste att utvecklas i historien om thoraxkirurgi eftersom med det, blev det möjligt att åstadkomma många reparationer som inte kunde göras om hjärtat förblev slå. Behovet av att stoppa hjärtat, men ändå ge blodcirkulationen och syresatt blod för kroppen var starkt kände innan utvecklingen av en tillförlitlig och framgångsrik hjärt bypass-system. Många couldnâ € t har nödvändiga reparationer eller dog eftersom en reparation utförs på ett slående hjärta kunde vara potentiellt farligt.

När hjärt bypass utförs den har tre viktiga element. En perfusionist, eller en person med särskild utbildning i drift dessa maskiner, hjälper en kirurg att koppla upp två kanyler till stora blodkärl. En av dessa samlar blodet som skulle återvända till hjärtat och således gå till lungorna, och shuntar som blod till bypassmaskinen, där det syresätts, precis som det skulle få syre i lungorna. Den andra kanylen matar syresatt blod tillbaka in i kroppen så normal cirkulation bibehålls och bodyâ € s vävnader arenâ € t berövas syresättning. Ett tredje steg är att se till att hjärtat ISNA € t stryk, vanligtvis genom användning av kemikalier.

De flesta människor som har hjärt bypass är bara på bypass-maskiner under en faktisk hjärtkirurgi. Innan de ens lämna operationssalen, kan de redan vara avstängd bypass. Vissa människor behöver stöd för större perioder, även om detta inte är att föredra. Bypass stöd kan särskilt krävas om hjärtat fortsätter att misslyckas eller är så illa skadad att den behöver bytas ut. Vissa människor som väntar på hjärta eller hjärta / lungtransplantation kvar på hjärt bypass tills de kan få en transplantation.

Det finns vissa tecken på att även med syresättning tillhandahålls av kardiopulmonal bypass en liten mängd av celldöd faller i hjärnan. Även om detta leder sällan till problem, människor som har många operationer, särskilt barn, kan vara i riskzonen för underskott på grund av att en minimal mängd hjärn celldöd. Detta ISNA € t märkte ofta, men det har lett till vissa kirurger omvärderar vissa stoppade hjärtoperationer för att avgöra om de verkligen kräver hjärt bypass. I vissa fall vissa operationer utförs nu på den varma hjärta som slår i stället, även om omständigheterna måste vara precis rätt för denna typ av operation för att representera minimal risk och bli framgångsrik.

Som nämnts, medicinska arbetare kallas perfusionists övervaka brukar hjärt bypass. Dessa är sakkunnigt utbildade människor, ofta besitter meriter och Mastera € s nivå arbete på detta område. Perfusionists är en viktig del av laget när hjärtlungförbi behövs.

  • Vissa patienter kvar på hjärt bypass tills ett hjärta eller lungor blir tillgänglig för transplantation.
  • Kardiopulmonal bypass kan användas under en hjärtoperation utförs.
  • Perfusionists spela en nyckelroll under hjärtkirurgi.