Vad är några Arkitektoniska Användning av sandblästrade Glass?

February 28

Den arkitektoniska användning av sandblästrat glas kan förbättra den övergripande utseendet på bostäder, kontor och butiker. Sandblästring är en typ av glas etsning som använder sand som drivs av ånga eller luft. Syntetiska partiklar eller små bitar av kokosnötskal används ibland i stället för sand i sandblästring applikationer. Avde, dörrar och dusch omger är några av de mest populära arkitektoniska användningsområden för sandblästrat glas.

Sandblästring effekter på dusch dörrar kan skapa underbart frostade ser att gratulera utseende varje badrum. Typiska sandblästrade dusch surround mönster inkluderar vågor eller horisontella linjer, men vissa mönster är mer utsmyckade exempel bild havsliv scener. Sandblästrade glaspaneler på framdörrarna är populära och kan verkligen lägga elegans till ytterdörren av ett hem. Kommersiella skyltfönster och dörrar kan funktionen sandblästrat företagslogotyper och företagsnamn.

Även glas etsning är extremt dekorativa, är sandblästring inte gjort för ser ensam. Det kan vara en attraktiv och praktisk lösning för att minska uppkomsten av fingeravtryck på glaset. Den frostat utseende och / eller olika texturer sandblästring ger glaset kan göra fingeravtryck och fläckar svårare att se än om glaset var kvar som de är. Sandblästring av glas kan också hjälpa den stöta bort smuts uppbyggnad såsom på köpcentrum dörrar och duschväggar.

Vissa sandblästrade glasrumsavdelare paneler är mer som konstverk än bara arkitektoniska nödvändigheter. Till exempel, vissa exklusiva hotell eller museilobbygrupper har stora paneler av glas med detaljerade sandblästrade etsningar som kan innehålla siffror eller djur. Mindre konstnärliga sandblästrade glasskivor kan användas som arkitektoniska accenter i hemmen såsom i fronthallar och diskbänk backsplashes.

Även små mängder av sandblästrat glas kan lägga intresse för alla bostadsfastigheter eller kommersiella utomhus eller inomhus utrymme. Motiv för arkitektoniskt sandblästring skapas på datorprogram. Schabloner och sandblästring maskiner används för att överföra designen på glaset. För att skapa små bitar av etsat glas, är det möjligt att täcka en glasbit med kontaktpapper och sedan klippa ut ett motiv ur papper med en mattkniv. Sandblästringsutrustning kan sedan användas för att skapa en sandblästrad effekt på de områden som inte omfattas av papper och kontrasten mellan den blästrad och vanligt glas avslöjas efter återstående papper skalas av glaset.

  • Sandblästring är en typ av glas etsning som använder sand som drivs av ånga eller luft.
  • Sandblästring av glas kan stöta bort smuts byggs upp på köpcentrum dörrar.