Vad är en Immersion Varmvattenberedare?

March 29

En dopp varmvattenberedare är en typ av elektriska varmvattenberedare som har ett element nedsänkt i vattnet det är uppvärmning. Denna uppvärmningsmetod användes vid upphettning av stora tankar med vatten, såsom varmvattenkälla för en byggnad, liksom små behållare av vatten, såsom en kruka för att brygga te. Dessa värmare brukar använda elektriska motståndet för att generera värme.

Bärbara värmare har en isolerad värmeslinga som motståndet som placeras i vattnet. När en ström leds genom den nedsänkta resistorn, passerar det genom värmebatteriet och gradvis höjer temperaturen på vattnet. Storleken på den typiska bärbara nedsänkning varmvattenberedare varierar med volymen vatten den är utformad för att värma, men de flesta är mindre än 2 pounds (ca 1 kg) i vikt. Många av dessa värmare är dubbel spänning, och de kommer att verka inom ett brett spektrum av 110V till 240V. Som ett resultat, är de ofta används för resor, eftersom de kommer att arbeta med både amerikanska och europeiska strömningar.

Tankvärmare är också uppbyggd med en nedsänkt, isolerad motstånd. De innehåller ofta termometrar och temperaturkontroll, samt timers för att tillåta användare att bättre reglera uppvärmningsprocessen. En typisk tank nedsänkning varmvattenberedare kommer att placeras i en tank formad som en cylinder, som tillåter det varmaste vattnet att stiga och vara sugits bort för användning.

De tre vanligaste typerna av tankvärmare inkluderar fläns, over-the-sidan, och skruvplugg. Flänsade värmare är bultade till deras behållare, och är det mest bestående formen av nedsänkning varmvattenberedare. Over-the-side värmare namnges för det faktum att de dinglar över sidan av tanken, vilket gör dem lättare flyttas och tas bort. Skruv plug värmare är ansluten till sidan av en tank, och används för större volymer av vätska. Båda over-the-side och skruvinsticksvärmare finns i många olika utföranden, och de är också ofta används för att värma andra vätskor än vatten.

En unik typ av dopp varmvattenberedare inte innehåller ett motståndselement eller värmebatteri, men istället använder vatten själv som motståndet. I dessa värmare, är två elektroder placerade på avstånd från varandra, och de aktuella körningar genom vattnet för att komma till den andra elektroden, vilket genererar värme i processen. Dessa typer av doppvärmare kan vara farligt, eftersom den nuvarande inte debitera vattnet. Denna risk innebär att de ofta finns endast i enheter som luftfuktare, där vattnet i sig är isolerade från potentiell kontakt människa.