Designing Organic Gardens

November 21

Om du funderar på att trädgården, och vill ha en mer positiv inverkan på världen, så varför inte överväga att använda en ekologisk trädgård? Den största skillnaden mellan ekologisk trädgårdsskötsel, och regelbunden trädgårdsarbete är att ekologisk trädgårdsskötsel bygger inte på syntetiska eller konstgjorda material. En mycket viktig del i framgången för din ekologisk trädgård men kommer att bli dess design. Lyckligtvis designa ekologiska trädgårdar är en ganska enkel sak att göra, så länge du följer några enkla regler.

  • Ljus. En av de primära punkter att tänka på när man utformar en trädgård är det lätt att den kommer att få. Typiskt dina växter behöver mycket ljus. Det betyder att du vill välja en plats för din trädgård som kommer att få massor av ljus för era föreslagna grödor och växter. Ha inte bråttom att dom. Ta dig tid att noga överväga platsen för plantering. Besök den på olika delar av dagen för att se vad ljusnivån kommer att se ut.
  • Vind. Vind är en annan faktor som många människor inte slutar att tänka på när man planerar sin ekologiska trädgård. Om den föreslagna platsen har för mycket vind, kommer växterna inte växer bra; omvänt, om platsen har för lite vind då samma sak kommer att hända. Även om du kanske vill ta tid att titta över området för vindskador innan du planterar, detta är inte strängt taget är nödvändigt. Du kan alltid lägga till vindskydd senare, eller ta bort andra tillväxt för att främja adekvat vindpassage.
  • Jord. Se till att du vet vilken typ av jord du har i din föreslagna trädgård plats. Det bästa sättet att räkna ut detta är att ta några tydligt markerade prover till din lokala länet förlängning kontor. De kommer att kunna testa din jord där för att se hur bra det är, och kommer också att ha några bra idéer för att öka sin lönsamhet naturligt.
  • Vatten. Vattnets betydelse kan inte nog betonas. Även om det skulle vara underbart att ha en trädgård som ligger nära en naturlig vattenkälla, kanske du inte alltid ha denna lyx. Tänk på att dina växter behöver rätt mängd vatten, och du måste antingen ge detta, eller ta bort överflödigt vatten för att undvika att skada dina grödor. Titta in i dränerings funktionerna i din föreslagna platsen också.
  • Strukturer. Var ska du ha din komposthög? Hur är ditt verktyg lagring, eller dina plantor lagras? Även dessa objekt inte nödvändigtvis kan anses ingå i trädgården av många människor, kan de faktiskt vara en underbar hjälp. Om du behöver skapa ett vindskydd, som nämnts ovan, så varför inte skapa en med hjälp av dina lagerbyggnader och din kompost bin?