Vilka är de olika metaforer för livet?

November 29

En metafor är ett tale där något konkret används för att representera, beskriva eller förklara något som är immateriell. Genom tiderna har otaliga författare, filosofer och tänkare kommit med ett oräkneligt antal metaforer för livet. Några har jämfört liv till ett lopp där fokus ligger på att vinna, lyckas, och slå alla andra till mållinjen. Andra ser livet som ett klassrum, med varje dag fylls med nya möjligheter att lära och växa. En av de mest populära metaforer för livet är att det är en resa, fylld med nya platser, människor, sevärdheter. och äventyr.

I ett samhälle som har blivit något framgångs- och prestation driven, är en av de mest populära metaforer för livet att det är en tävling. För många människor, är livet en ständig konkurrens, där vinnande, kommer ut på topp, och slå alla andra att mållinjen är det yttersta målet. Till dessa människor, kan det verka som livet handlar om att försöka fånga upp till dem som är framåt, eller försöker ligga steget före resten av flocken. Många anser tittar livet som en tävling för att vara en något cynisk och olönsamt synvinkel, och en reserverad för en individ som är så fokuserad på att lyckas och komma framåt, att han doesnâ € t tar sig tid att verkligen njuta av allt som livet har att erbjudandet.

Vissa kanske anser en av de mest positiva och uppfyller metaforer för livet att jämföra den med ett klassrum. Precis som i ett klassrum, är livet fyllt av möjligheter att lära och växa. Ju mer en person lär, desto mer framgångsrik han sannolikt kommer att vara. Även studenter som tycker om att lära och uppleva nya saker hittar oftast mer framgång och glädje i klassrummet än de som donâ € t. Och många tycker samma för att vara sant i livet, där en person kan finna lycka och förnöjsamhet genom att utöka sin kunskapsbas, och ser motgångar som möjligheter att lära och växa.

Kanske en av de mest använda metaforer för livet är att det är en resa. Från det ögonblick en person är född, är livet en rad nya upplevelser och äventyr, ungefär som en resa till en ny plats skulle vara. Och, under lifeâ € s resa, kommer han träffa nya människor, prova nya saker, se nya platser, och har nya erfarenheter.