Vad är en mexikansk Fan Palm?

September 9

Den mexikanska fläkt palm, eller Washingtonia robustica, är hemma i norra Mexiko regionerna i Baja California och Sonora. Fabrikens korta och grunda rötter gör det beroende av en riklig vattenkälla. I Mexiko, dessa palmer växer i öken oaser. Även den mexikanska fläkt palm finns sällan i sin inhemska öken livsmiljö, planterade den generöst över hela sydvästra USA. Dessa skydusters är igenkännliga som signaturen handflatan över Los Angeles skyline.

Liksom alla palmer, löven på den mexikanska fläkt palm är vintergröna. De är breda, solfjäderformade och åtskilda växelvis på kronan av anläggningen. De gamla ormbunksblad inte faller till marken när de dör, så en kjol av brunt torrt gräs kommer att hänga nedanför de nya gröna ormbunksblad. Den palm producerar fläckar av stora vita blommor som faller under thatch linjen.

Den mexikanska fläkt palm har en grå stammen som buktar vid basen och smalnar på kronan. Den palm kan växa (1,8 m) 6 meter per år och kan nå 100 fot (30,5 m) i höjd. Dessa palmer kan leva till 150 till 200 år gamla.

Denna anläggning är snabbväxande, så den mexikanska handflatan kan ge omedelbar tillfredsställelse när planterade i hem trädgårdar. Den kan köpas som en liten bebis växt eller som en större, äldre anläggning. Den mexikanska fläkt palm även kan odlas med frön som köpts från en seriös återförsäljare.

Mexikanska fläkt palmer växer bäst i ett varmt, torrt klimat. De tål torka och dålig jord, men växer bäst när planterade i en sandig, väldränerad jord och ges adekvat vattning. Mexikanska fläkt palmer är härdiga växter i kylan, men de kommer att dö om temperaturen är under fryspunkten för mer än en dag.

Mexikanska fläkt palmer är känsliga för rotröta och trädgårdsmästare bör se till att inte över-vatten palmer i svalt väder eller låta kompost vila nära trädstammen. Palmer ska befruktas tidigt på våren och sommaren med en långsam frisättning gödselmedel gjord för palmer. Skadedjur som råttor, ödlor, getingar och andra insekter gör bostäder i döda halm på trädet.

En professionell bör ta bort bruna ormbunksblad regelbundet. Utan underhåll, halm småningom kommer att falla av höga träd av sig själv. Själv beskärning bör undvikas om inte ägaren är medveten om rätt teknik, eftersom beskärning palmer i ett felaktigt sätt kan skada trädet permanent.