Varför är nötter anses hälso Trots sin höga fetthalt?

July 27

Nötter anses vara en mycket fett, men de är också tänkt att vara extremt friska som de inte innehåller något mättat fett. Studier har föreslagit nötter vara gynnsamma mat i att sänka risken för hjärtsjukdomar och kanske förhållanden såsom högt blodtryck. Det fett som finns i nötter är hälsosam fleromättade och enkelomättade slag snarare än artär-igensättning mättat fett och det är därför nötter anses friska trots deras höga fetthalt. Det viktiga att komma ihåg är portionsstorleken. Nötter bör ätas i små mängder inte mer än en handfull om dagen.

En handfull nötter kanske inte verkar vara tillräckligt för ett mellanmål, men om mer mat önskas, kan nötterna ätas med något annat, såsom en del av frukt. Nötter anses frisk som en källa till vegetabiliskt protein och kan användas i huvudrätter som rör frites eller överst grytor. Nötter blandat med kuber av fullkornsbröd kan göra en krispig och tillfredsställande toppning för en bakade gryta. En handfull rostade nötter kan ge krispigt överklaga till en sallad eller chowder. Lätt rostade pekannötter eller valnötter tjänade över osötad äppelmos kan göra en näringsrik, men ändå tillfredsställande dessert.

Fettet i nötter tros vara rika på omega-3-fettsyror. Valnötter sägs vara särskilt hög i dessa viktiga fettsyror, men alla muttrar anses hälsosamt på grund av deras protein, fibrer, mineraler och vitaminer. Kroppen behöver mat källor för omega-3-fettsyror, eftersom den inte kan producera dessa nödvändiga syror på egen hand.

En annan anledning nötter anses hälsosamt är att fettet i dem tros sänka nivåerna av oönskad low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet i kroppen vilket kan minska risken för hjärtinfarkt framkallande blodproppar. Vissa studier har också föreslagit att äta små mängder av osaltade nötter regelbundet kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Nötter är också en källa till E-vitamin, fibrer, folsyra och antioxidanter samt mineraler som magnesium, zink och koppar.

  • Nötter hjälper ofta lägre blodtryck.
  • Valnötter är rik på omega-3 fettsyror, en hälsosam typ av fett.
  • Nötter har hjärtvänlig fleromättade och enkelomättade fetter snarare än mättat fett.