Vilka är de olika typerna av Biofeedback behandling?

February 16

Olika typer av biofeedback behandling används för att övervaka och reglera en mängd fysiologiska reaktioner på stress. Biofeedback terapi har varit framgångsrik i att reglera hjärtfrekvens, blodtryck, hudtemperatur och muskelspänningar. Några olika typer av biofeedback behandling innefattar elektromyografi (EMG), termisk biofeedback, elektrodermal respons (EDR) och neurofeedback eller elektroencefalografi (EEG).

En typ av biofeedback behandling är EMG, som mäter muskelspänningar. EMG har visat viss framgång i att stimulera nerver och även ge en viss rörlighet i muskler och lemmar som har förlamad på grund av stroke. Teorin är att även om det finns lite att ingen känsla i musklerna, kan biofeedback monitorn upptäcker något elektrisk aktivitet. När patienten hör eller ser återkopplingen, kommer hans eller hennes nervsystem ibland skicka mer elektrisk aktivitet till den lem.

Den vanligare användning av EMG biofeedback behandlar och övervakning av kronisk muskelspänningar orsakade av stress. Helst när patienten hör eller ser biofeedback data i realtid, kommer han eller hon att kunna fokusera och påverka feedback med hjälp av ett biofeedback terapeut använder avkoppling och andra kognitiva tekniker. När patienten är framgångsrik, kan han eller hon se eller höra resultaten från biofeedback maskinen. Så småningom, många patienter har möjlighet att öva biofeedback terapi på egen hand, utan hjälp av terapeuten eller övervakningssystem.

Ett annat exempel på de olika typerna av biofeedback är termisk biofeedback. Termisk biofeedback mäter hudtemperaturen. Denna behandling är till stor hjälp i att mäta stressreaktioner. När en person upplever stress, hans eller hennes blod flyter mot främst muskler och organ, vilket gör att temperaturen huden att släppa. Termisk biofeedback kan också hjälpa vid behandling cirkulationsproblem.

EDR mäter emotionell upphetsning genom att bestämma den elektriska ledningsförmågan hos patientens hud. EDR är även kallad galvanisk hudrespons (GSH). Konduktiviteten är direkt relaterad till aktiviteten i svettkörtlarna. EDR har använts i lögndetektor test. Det används också för att behandla ångest, fobier och överdriven svettning.

EEG är också en vanlig typ av biofeedback behandling. EEG, eller neurofeedback, mäter hjärnan våg aktivitet. Av alla de olika typer av biofeedback behandling, har EEG varit mest effektivt används på barn med Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). Det kan också vara effektiva vid behandling av migrän hos barn och vuxna.

Inte bara är det olika typer av biofeedback behandling, det finns också olika sätt att mäta biofeedback resultat. Under en biofeedback session, är elektroder placeras på patientens hud. Elektrod skickar information till biofeedback maskinen, som sedan översätter informationen till antingen en ton, en visuell mätare eller en linje på en graf. Som biofeedback informationen ändras, så gör tonhöjd tonen, ljusstyrka visuella mätaren eller linje på grafen.

  • EDR kan användas för att behandla överdriven svettning.
  • EEG biofeedback terapi används ibland för att behandla Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).
  • En pojke som är ansluten till en EEG maskin, vilket ger biofeedback.
  • Biofeedback tekniker kan hjälpa lindra migrän och kronisk smärta.
  • Termisk biofeedback kan användas för att behandla cirkulationsproblem.
  • En typ av neurofeedback utrustning, en elektroencefalogram - eller EEG - maskinen mäter elektrisk impuls aktiviteten i hjärnan och kan bidra till att ge en diagnos för tillstånd såsom epilepsi.