Vad är en Panel Nut?

September 27

En panelmutter är en fästanordning som utformats speciellt för att fästa små gängade komponenter som switchar, potentiometrar och lampor på ytan av paneler och kapslingar. Denna typ av mutter är typiskt av en mycket låg profil med ett stort hål till förhållandet total diameter. Panel muttrar kan vara av konventionell hex design för verktygsfastsättnings eller har en rund, rafflad ytteryta för hand fastsättning. Dessa fästen är inte avsedda för tillämpningar med högt vridmoment och används ofta med fjäder eller låsbrickor för att förhindra lossning och komponentrörelse. Vanliga panel mutter material inkluderar nickel färdiga mässing, nylon och rostfritt stål.

Genom-panel monterad elektriska och ljudkomponenter, såsom små toggle och tryckknappar, lysdioder (LED), och indikatorlampor, teleplugg uttag och potentiometrar vanligtvis utrustade med en gängad axel / mutter arrangemang för låsning ändamål. Vanligtvis används på fordonsinstrumentpaneler, ljudutrustning och krets kapslingar, är dessa komponenter monterade genom ett hål i ytan på panelen eller kapsling med komponent anslutningar på insidan och låsmuttern på utsidan. Denna låsmutter är känd som en panel mutter och, på grund av begränsningar typiska konstruktions i dessa typer av program, måste vara av en mycket specifik design.

De flesta av dessa komponenter har en gängad axel som ofta inte är mycket längre än tjockleken av den typiska panelen eller kapslingens vägg. Detta lämnar inte mycket tråd utsatt att acceptera låsmuttern. Detta kräver panelen nöt att ha en låg profil design för att möjliggöra fullständig gäng penetrering samtidigt ha tillräckligt med utrymme för att inkludera en bricka. Av denna anledning, de flesta panel nötter har en genomsnittlig höjd på ca 0,11 tum (2,8 mm) som är mycket tunnare än de flesta fästen.

I många fall är genomgående panelkomponenter staplade i nära anslutning till andra som också ställer utrymmes på vilken typ av muttern används för att låsa dem på plats. Detta innebär att de flesta panel mutter konstruktioner med ett mycket stort hål till förhållandet totala diameter för att hålla muttern så smal som möjligt. En genomsnittlig panelmutter kommer att innehålla en håldiameter på 0,31 tum (7,8 mm) och en total diameter av endast 0,44 tum (11,2 mm). Detta lämnar omkring 1/10 av en tum av "kött" runt utsidan av hålet, och därmed ge panelen muttern en mycket liten yta.

Den svelte design panel nötter innebär att de är inte konstruerade för att utöva en massa vridmoment och är endast avsedda att trygga den komponent under lätt tryck. På grund av avsaknaden av åtdragningskraften appliceras på dessa fästanordningar som de används typiskt med en fjäder eller låsbricka för att hindra dem från att lossna. För detta ändamål kan dessa muttrar vara hex format för nyckel åtdragning eller rundade med en räfflad yta för finger åtstramning. Panel nötter utgör, för det mesta, en del av den visuella intryck av någon installation och är ofta utformade med några dekorativa efterbehandling såsom glans plätering och kupolformade profiler. Vanliga material som används vid tillverkningen av panel nötter inkluderar nickel pläterad mässing, förzinkat stål, nylon och rostfritt stål.

  • Denna potentiometer kan fästas på en panel med en panel mutter.