Ta bort rostfläckar från Cotton

August 20

Ta bort rostfläckar från bomulls kan ofta vara en svår uppgift för många människor. En av anledningarna till detta är faktiskt riktigt enkelt i att bomull, medan en ganska hållbart material, kan vara svår att rengöra ibland. Lägg till detta det faktum att rost verkar aldrig riktigt försvinna (åtminstone när det är på tyget) och du kan enkelt se hur svårt att ta bort dessa typer av fläckar kan vara vid första anblicken. Dock kommer borttagning rostfläckar från bomull är inte så svårt om du använder någon av dessa metoder.

Använd lite försiktig innan du använder någon av dessa metoder ändå. Några av dem kan helt enkelt missfärga bomullstyg om du inte är försiktig. Testa alltid ut metoden på en skrot bit bomull eller i en undanskymd plats före faktiskt genomföra. Om det finns någon missfärgning då vet du att inte använda just den metoden.

  • Kemikalier kan hjälpa. Många högre slutet kamera butiker för vissa kemikalier som du kan köpa för att utveckla dina egna fotografier, eller om du är kreativ, använder för att ta bort rostfläckar från bomull. Du kan använda en av två kemikalier för att ta bort järn (rost) fläckar från bomull. Dessa två kemikalier kallas natriumtiosulfat och kaliumtiosulfat. Lägg bara till en tesked full av kemikalien till ett glas vatten, och rör tills den har lösts upp. Blöt tyget bomulls i lösningen i flera minuter, och rosten kommer sakta tyna bort. Skölj tyget rent i vatten.
  • Gör en pasta. Många varuhus bär en rengöringsprodukt som heter Iron Out, som du kan använda för att hjälpa till att ta bort rostfläckar från bomull. Denna rengöringsprodukt kommer vanligtvis i pulverform, så du kommer att behöva göra en pasta av det. Applicera pastan på det färgade området, och låt det torka ut. Försiktigt skrubba och skölj pastan bort, och du bör märka att fläcken löses också.
  • CLR kommer att fungera. CLR Kalcium, Lime, och Rust Remover) är en produkt som är förvånansvärt mild och effektiv på att ta bort saker som rostfläckar. Lägg helt enkelt ned färgade bomullstyg i någon CLR under några minuter, och sedan ta bort. När du har tagit bort den färgade tyg från CLR tvätta det som vanligt.
  • För vit bomull Använd lite Dawn, eller Plain Palmolive diskmedel, CLR och varmt vatten. Att tvätta rostfläckar bort. I genomsnitt kommer du bara behöver använda sex koppar varmt vatten, ett skott glas diskmedel, och ett skott glas CLR. Se till att du bär några gummihandskar, och börja handtvätt fläckarna borta. De gummihandskar hjälper till att skydda dina händer från CLR, och att du kan få ett bättre grepp om materialet medan du tvättar det. När du har sköljas materialet tills du bara se klart vatten, dränk den i en lösning som är 50% varmt vatten och 50% väteperoxid i 30 minuter. Skölj väl efter den tiden har passerat. Nu, tvätta materialet som du normalt gör i tvättstugan. Torka bomullen utanför om du kan också. Om du använder den här metoden på någon bomullstyg som har färger, vara medveten om att dessa färger kommer att blekna.