Bestäm när att säkerhetskopiera din Quicken 2012 Filer

May 26

Du behöver inte knepiga, tekniska exempel på snygga backup strategier; de har ingen punkt här. Du vill veta grunderna i att säkerhetskopiera dina Quicken 2012 filer, eller hur? Säkerhetskopiera varje månad efter att du förena. Då fastnar flash-enheten i portföljen eller någonstans offsite, så om något hemskt händer hemma, behöver du inte förlora både datorn och säkerhetskopieringsskivan med data.

Denna grundläggande strategi har några problem, dock. Till exempel, eftersom du säkerhetskopierar endast en gång per månad, kan du behöva skriva in så mycket som en månads uppgifter om datorn kraschar mot slutet av månaden.

Om du har riktigt tunga transaktionsvolymer - om du skriver hundratals kontroller per månad, till exempel - du kanske vill säkerhetskopiera oftare än varje månad, till exempel en gång per vecka. Om du använder samma disk eller uppsättning skivor för att säkerhetskopiera Quicken fil kommer Quicken varna dig innan den ersätter den gamla filen med den nya.

Du kan gå vidare och låta Quicken göra detta, så länge du är säker på att du inte kommer att vilja komma åt den gamla filen längre.

Ett andra problem med denna strategi är bara distans möjlig men är ändå värt att nämna. Om något dåligt händer till Quicken filer som lagras på din dators hårddisk och filer som lagras på backup skiva du upp den ökända bäcken utan paddel.

Du bör notera att en flyttbar disk kan vara mer benägna att misslyckas eller gå vilse än en hårddisk. Om detta värsta scenario faktiskt sker, måste du börja om från början från början av året. För att förhindra detta scenario från att hända, en del människor - de som är religiöst försiktig - göra mer än en säkerhetskopia av sina Quicken filer.

Förresten, Quicken uppmanas regelbundet du säkerhetskopiera när du försöker avsluta. (Du ser ett meddelande som i princip säger, "Vän, säkerhetskopiera är en jäkla bra idé.") Du kan naturligtvis välja att ignorera det här meddelandet. Eller så kan du ta Quicken råd och göra backup sak.

Du vet vad annars? Här är en hemlighet inslag i Quicken: Quicken lägger till en underkatalog som heter Backup till Quicken katalogen. Och Quicken kommer att hålla en säkerhetskopia av dina filer i den här katalogen var och varannan dag. (Ledsen att vara vag på denna punkt, men det är svårt att vara specifik och konkret när det gäller papperslösa funktioner.)