Vad är en Body Double?

January 7

Kropps dubbel är proffs som tar platsen för artisterna under inspelningen av en scen för en TV eller film produktion. Kroppen dubbla bär normalt tillräckligt med fysisk likhet med den utövande som är det omöjligt att upptäcka skillnaden när avståndet, vinkeln, och belysning är belägna på ett korrekt sätt. Dubblar får användas när scenen kräver åtgärder som kan vara farlig för ett innertak artist, eller när utseende utövande är endast är underordnad till scenen.

För det mesta, en kropp dubbel inte behöver bära en slående ansikts likhet med utövande. Men den övergripande hudton, kroppstyp, höjd och färg på håret ofta anses nödvändig för att uppnå den rätta effekten. Ofta är en kroppsdubbel filmat från baksidan eller på distans, vilket gör det praktiskt taget omöjligt för publik att avgöra om scenen innehåller den utövande eller dubbelt.

I början av TV, ett organ dubbel var särskilt användbart i scener där den utövande skulle bedriver en konversation med en tvilling eller annan karaktär som var tänkt att vara identiska i utseende. Ett vanligt arrangemang under guldålder TV var för utövande att möta kameran medan kroppen dubbel endast sett från baksidan. Detta arrangemang skulle tillåta en aktör att ge röst över för både tecken, som kan dubbas i efter scenerna filmades och skär.

En av de vanligaste typerna av kropps dubbel kallas stuntman. Denna typ av film kroppen dubbel uppmanas att agera i scener som kräver en hel del fysisk ansträngning och kan vara något farligt. Eftersom många headliner artister betalas väl för sina tjänster, att behöva hålla upp produktionen när en större skådespelare är skadad på uppsättningen kan vara extremt dyrt. För att minimera risken för skador på stjärnan, dubbla tar stunt över när scripting lyser biljakter, en flykt från en brinnande byggnad, eller andra fysiska åtgärder. För att skydda sig, är stunt dubblar oftast välutbildade i hur man utför olika åtgärder med en minimal chans att skada.

Som med skådespelare och skådespelerskor, Hollywood kroppen tillhör dubbelt vanligtvis till en fackförening och betalas åtminstone ett minimum dagslön som kallas skala. Tv-produktioner kan välja att anställa en kropp dubbel för körningen av serien, eller på som grund behövs.

  • Action stjärnor som Dwayne "The Rock" Johnson har ofta dubbelgångare i sina filmer.
  • En Hollywood kropps dubbelt utför ofta stunts som en aktör kanske inte kan göra på ett säkert sätt.