Hur blir jag en Software Architect?

January 4

Du måste ha en solid grund i datavetenskap och utformning av programvara för att bli en mjukvaruarkitekt. Utbildningskraven varierar beroende på vilken typ av programvara du vill bygga. Blivande mjukvaruarkitekter bör åtminstone ha en kandidatexamen i datavetenskap för att vädja till fler arbetsgivare och att behärska de begrepp som kommer att användas i industrin. Vissa datorprogram designers väljer att främja sina studier genom att erhålla en avancerad examen i datavetenskap. Medan en magisterexamen är inte nödvändigt att säkra tillräckliga programvara arkitekt positioner, det kommandot en större lön för dem som håller den.

Att lära sig att programmera väl är absolut nödvändigt för alla som försöker bli en mjukvaruarkitekt. Speciellt bör du ha en fast grund i konstruktionsorienterade språk. Dessa språk fokusera mer på främre delen av datorprogrammering, den del av programmet som interagerar direkt med användarna, till exempel en webbplats gränssnitt. Vanligtvis människor som är intresserade av mjukvarudesign lär dessa viktiga programmeringsspråk i ett grundutbildningen inriktad på datavetenskap.

För att bli en mjukvaruarkitekt, kommer eleverna också lära sig att designa och underhålla alla back-end processer som gör en programvara eller en webbapplikation smidigt från början till slut. Sådana programmerare behärska vanligtvis alla detaljer i starka, dynamiska dator programmeringsspråk som Perl eller Python eller Visual Basic (VB). Det är viktigt att ett mjukvaruarkitekt förstår de processer som sker bakom kulisserna i en programvara för att veta exakt hur man ska fastställa programmet skulle uppstå problem.

Vissa datorprogram designers är mer intresserade av att studera, bygga och underhålla de relationsdatabaser som lagrar alla data som ett program kräver att köras på ett skrivbord eller på Internet. Som datavetenskap majors, kommer eleverna att koncentrera sig på att lära sig att programmera i Structured Query Language (SQL) och hur man utnyttjar sin databas ledningssystem, MySQL. Eftersom mängden digitala data växer, förstå hur man manipulerar servrar och databaser kommer att bli en allt viktigare del av programvaran arkitektens jobb.

Det bör noteras att du kan få datorprogrammeringskunskaper utan att säkra en kandidatexamen eller en magisterexamen. Ändå har dessa examina visa potentiella arbetsgivare att du är seriös i din önskan att bli en mjukvaruarkitekt. Dessa grader pekar också på en bestämd nivå av förståelse i avseende på programmeringskunskaper behövs för att utforma enastående programvara.

  • Du måste ha en solid grund i datavetenskap och utformning av programvara för att bli en mjukvaruarkitekt.