Skatte Fördelar med börshandlade fonder

July 28

Innan det fanns börshandlade fonder (ETF), hade enskilda värdepapper en stor fördel jämfört med fonder i att du var skyldig att betala reavinstskatt bara när du faktiskt haft en reavinst.

Med fonder, är det inte så. Fonden själv kan realisera en kapitalvinst genom att sälja en uppskattad lager. Du betalar reavinstskatten oavsett om du säljer något och oavsett om aktiekursen för den fond ökat eller minskat sedan den tid du köpte den.

Det har varit gånger (plocka ett dåligt år för marknaden -... 2000, 2008) då många fond investerare förlorat en ansenlig mängd på marknaden ännu tvungen att betala reavinstskatt vid slutet av året. Snacka om att lägga sten på börda!

En studie visade att under loppet av tiden, har skatterna utplånat cirka 2 fulla procentenheter avkastning för investerare i de högsta skatte parentes.

I en värld av ETF: er, är mycket osannolikt att hända sådana förluster. Eftersom de flesta ETF: er är indexbaserade, de har i allmänhet liten omsättning för att skapa reavinster. För att starta, är ETF struktureras på ett sätt som till stor del isolerar aktieägare från realisationsvinster som uppstår när fonder tvingas sälja för att frigöra pengar för att betala av aktieägare som kontanter i sina marker.