Stödmur Renoveringar

July 18

Stödmurar är oftast utformade med bara en sak i åtanke, och det är att hjälpa till att förhindra erosion i din trädgård och gräsmatta. Men genom att lösa ett problem varandra skapas vanligtvis. Det ena problemet är att de allra flesta stödmurar är särskilt ful tittar. Använd några av dessa stödväggs renoveringar för att hjälpa dig att skapa en syn som är helt magnifik. Genom att följa dessa enkla regler, och du kommer snart att kunna ha en stödmur som förbättrar din trädgård och landskapsplanering, snarare än en som förringar det. Här är hur.

  • Material. Som med nästan alla projekt, en av de viktigaste delarna som du bör överväga är det material som du gör stödmuren från. Välj ett material som hjälper dig att förbättra skönheten i din trädgård, snarare än en som förringar det. Till exempel, om du planerar att ha en formell trädgård, sedan använda material som hjälper dig att få den känslan, marmor och granit är oftast bra val.
  • Layout. Tänk på hur du lägger ut din stödmur. Medan låg på marken har ofta ett stort inflytande i där stödmur går, och hur det är upplagt, det bör inte vara det enda övervägande. Detta innebär att du bör försöka att ha så liten av en stödmur som du eventuellt kan. Till exempel, istället för att ha din stödmur på den högsta delen av en kulle, i stället har det lite längre ner nära basen av backen. Detta kommer att hjälpa dig att se till att din vägg inte blir för dominerande i en funktion i ditt landskap design.
  • Tillbehör. Försök att införliva andra funktioner i din stödmur. Istället för att låta din vägg vara endast en kal vägg, istället lägga några objekt som kommer piffa upp det. Till exempel, se om du kan placera en trädgård säte eller två in i väggen, en brand grop, grill, eller ens några belysning för att göra väggen helt unik.
  • Gardens. Av någon anledning, många glömmer att en stödmur ofta kan erbjuda en unik trädgårdsupplevelse i sig. Plantera vissa växter längs toppen av väggen, eller i närheten av basen, och du kan snabbt ha en vertikal trädgård att accentuera resten av din trädgård. Ett exempel på detta skulle vara att plantera några vinstockar längs toppen av väggen, och låta dem växa nedåt.