Vilka är de olika typerna av Mini Bike Frame?

January 31

Mini cykel ram att en inköp beror helt på storleken, syfte och struktur cykeln byggs. En motocross mini cykel ram, till exempel, kommer att innehålla en annan form och vikt än en mini moto street-stil ram. Mini moto kommer att ha en annan form och vikt än en ram för en chopper cykel, och alla dessa ramar kommer att skilja sig från mini cykel ram som används för en quad. Principerna för ramkonstruktion för en mini cykel är ganska lika de principer om ramkonstruktion som används för att göra fullstora cyklar; mini cykel ramar är helt enkelt gjort på en mycket mindre skala.

En motocross mini cykel ram kommer att utformas för att tåla ständiga och tunga påverkan i samband med sporten. Svetsarna kommer sannolikt att vara ganska tjock, men byggare brukar föredra att välja en ram som är ganska lätt också, vilket gör hoppning och snabb vänder möjligt. Utformningen av ramen kommer att vara förenligt med full storlek motocrosscyklar; den headtube vinkeln sannolikt är ganska slappa för att rymma en lång resa gaffel, och ramen kommer i två delar: huvud triangeln, och den bakre svingarmen. Den bakre svingarm gör fjädring som ska monteras i den bakre delen av cykeln, men ändå låta bakhjulet som ska fästas på ramen. Svängarmen är fäst vid huvudtriangeln vid en svängningspunkt, vilken vanligtvis består av bussningar och / eller lager.

En helikopter mini cykel ram kommer i ett stycke i många fall, även om vissa mjuka svans versioner kan vara tillgängliga. Den chopper mini cykel ram har en mycket slapp headtube vinkel för att rymma den extremt laid back körställning och mycket lång gaffel som ska fästas på ramen. Själva ramen är sannolikt att vara ganska kraftigt, särskilt om bakre fjädring inte används; ramen kommer att absorbera väg vibrationer och plötsliga träffar.

En mini-moto ramen kommer likna utformningen av fullstora gatucyklar. Den huvudets vinkel blir inte lika brant som de andra typerna av mini cykel ramar, men ramen är nästan garanterat att komma i två delar: huvud triangeln och den bakre svingarm. Gaffeln anbringat på en mini-moto kommer inte svepa ut vid en stor vinkel som motocross eller chopper cyklar; Detta underlättar styrning och aerodynamik. Ramen kommer också att vara lätt att göra det lämpligt för racing.

  • Mini cykelramar varierar beroende på syftet med cykeln.