Vilka är de olika typerna av progesteron Kosttillskott?

January 24

Progesteron är en av de naturliga hormoner som krävs för att få och behålla en graviditet, men vissa kvinnor inte producerar tillräckligt av det. Detta gör att livmoderslemhinnan att bli alltför tunn för att möjliggöra implantation ske efter befruktningen, vilket leder till tidig menstruation istället för graviditet. Av denna anledning, många kvinnor med fertilitetsproblem väljer progesteron kosttillskott, antingen från sin läkare eller köpas över disk. De huvudsakliga typer som finns är orala tabletter, vaginala suppositorier, krämer, och injektioner.

Många kvinnor tycker att muntliga progesteron tillskott för att vara ett av de enklaste sätten att öka sin nivå av detta hormon. Det är tänkt att tas med mat i de flesta fall. Olyckligtvis har det bestämts att det inte är lika bra som andra typer av progesteron tillskott för att öka hormonnivån i livmodern, även om det inte ökar nivån i hela kroppen. Dessutom har många kvinnor upplever biverkningar som yrsel, trötthet och illamående.

Kosttillskott finns också i form av vaginala suppositorier. Dessa är vanligtvis formad som ett piller, med en liten mängd av hormonet blandas med kakaosmör. Dessa progesteron tillskott är oftast aktiveras av värme i kroppen, som frigör hormonet, men många kvinnor tycker att smält suppositorium kan bli rörigt. Därför är det tillrådligt att kvinnor som går denna väg använder en dyna för att hålla röran hanterbar.

En annan tillägg i form av grädde, vilket kan också tydligt bli rörigt. Det är tänkt att anbringas på handled eller låret i de flesta fall, eftersom det absorberas genom mjuka hudytor. Det finns inget recept behövs för denna kräm, men kvinnor med tanke på det borde göra lite forskning först. De flesta läkare rekommenderar att du slutar använda det en gång graviditet uppnås, och det är inte heller säkert under amning.

De gör IVF cykler ges ofta injicerbara progesteron, vilket innebär att hormonet blandat med olja. Det kan injiceras en gång per dag, och ses ofta som en av de mest effektiva och billigaste progesteron kosttillskott tillgängliga. Det bör vara känt att vissa kvinnor är allergiska mot denna typ av tillägg, och det oftast kräver en ganska stor nål, vilket kan göra det här alternativet oattraktiv för många kvinnor.

  • Progesteron tillägg finns att tillgå i form av vaginala suppositorier.
  • Många kvinnor med fertilitetsproblem väljer progesteron tillskott.
  • Progesteron stolpiller kan användas för att bibehålla en hälsosam graviditet.
  • Humörsvängningar kan inträffa som ett resultat av låga progesteronnivåer hos kvinnor.
  • Kvinnor som inte producerar tillräckligt med progesteron kan ha tunna livmoder foder, vilket resulterar i tidig menstruation.