Vad är en Sales Consultant?

September 12

En säljkonsult är en person som tillhandahåller analys och utbildning för att hjälpa ett företag att förbättra sin försäljning. Vissa människor också använda denna term omväxlande med det av mäklare eller säljare, en person som säljer saker till andra människor. Utbildningen och ansvar av en säljkonsult beror på vilken typ av konsult: en som ger råd företag och andra säljare ofta har många års erfarenhet och utbildning, medan en som säljer produkter kanske inte behöver mycket träning alls till att börja med. Arbetsmiljön för båda dessa yrken är i allmänhet snabba och innebär en hel del interaktion med människor.

Säljare

Arbetsuppgifter

Detaljhandels försäljning konsulter representerar ett företags produkter eller tjänster för att få nya kunder och att säkra befintliga kunder. Deras exakta ansvar beror på de produkter eller tjänster som de arbetar, men generellt sett, de är ansvariga för att se till att en viss mängd produkt säljs till kunder inom en viss tid. De kan göra detta personligen, som i fallet av detaljhandeln säljare, eller genom att hantera ett team av junior säljare, som i fallet med en regionchef. Många säljare också göra uppföljning med kunder, att se till att de förblir nöjda och kommer tillbaka för återkommande försäljning.

Träning

I de flesta fall är det mindre viktigt att en säljare är högutbildade än att han eller hon har erfarenhet inom området, eller är villig att sätta i gång att få nödvändig erfarenhet. En framgångsrik försäljning konsult i bilindustrin, till exempel, skulle ha en klar uppfattning om hur man kommunicerar med både kunder och affärspartners, såsom säljare och leverantörer. Tjänar en grundexamen i college är inte nödvändigt att arbeta i detta läge, så många platser ger utbildning på arbetsplatsen för sina säljare.

Trots detta har många blivande försäljning konsulter tar kurser i ämnen som management, finans och affärs skrivande på lokal eller online skolor. När anställda, många säljare deltar också i pågående utbildning för att hålla dig uppdaterad med de senaste försäljningstekniker och säljrelaterad teknik. De som i specifika branscher, som fastigheter eller försäkring, kan behöva få intyg från styrande organ innan de kan arbeta, men detta varierar regionalt.

Arbetsmiljö och kompetens

Säljare kan arbeta 9-5 jobb, men kan också behöva arbeta helger och helgdagar, beroende på vilket område av försäljningen de är inblandade i. Till exempel, detaljhandel arbetare arbetar ofta extra timmar under semestern på grund av ökad shopping. Varje säljare måste vara vältalig, bra med folk, och kunna utbilda en person om en produkt i en kort tid. Det är också viktigt att vara okänslighet i branschen, och att inte ta avvisande personligen. De som övervakar junior personal måste också kunna motivera andra, råda dem att goda försäljningsteknik, och gör tydliga och omfattande rapporter till högre tjänstemän om hans eller hennes divisionens resultat.

Försäljnings Consulting

Arbetsuppgifter

En säljkonsult ser på ett företags försäljningsstruktur och prestanda, analyserar hur bra det fungerar, och ger affärsrådgivning på hur man kan förbättra. Han eller hon går i allmänhet genom de olika aspekterna av ett företag för att avgöra hur man gör sina pengar, och sedan hjälper företagets ägare förstår hur försäljningsavdelningen spelar in i det. Många ger också stödtjänster, som att forska marknader och konkurrentorganisationer eller hjälpa kundföretag genomför online-gränssnitt för kunder och datahanteringssystem för de anställda. Vissa ger också utbildning till säljare, och de kan tala på mässor eller hålla företagsevenemang för att utbilda och inspirera säljare.

Träning

Generellt försäljning konsulter har mycket erfarenhet av att arbeta som säljare samt några utbildningsbakgrund inom affärsanalys, IT eller marknadsföring, beroende på deras specialitet. Utbildningen för de i detta läge varierar kraftigt, som en del arbete för konsultföretag, andra äger sina egna konsultföretag, och en del arbete för sig. Konsultföretag ofta har satt minimi av erfarenhet eller utbildning som de behöver innan de kommer att anställa någon, medan enskilda konsulter kan ha massor av erfarenhet av försäljning, men ingen formell utbildning utbildning. Oavsett sin grundutbildning, försäljning konsulter tar ofta pågående utbildningar för att se till att de är uppdaterade med situationen på marknaden och trender inom försäljning.

Arbetsmiljö och kompetens

Arbetsmiljön för en försäljningskonsult är ofta mer kontorsbaserade än för en säljare, men de tillbringar mycket tid besöker klient företag att observera deras försäljningsutveckling och process. De som arbetar för företag kan arbeta mer regelbundna tider än de som arbetar individuellt, men detta beror på företaget och den enskilde arbetstagarens önskemål. Liksom säljare, konsulter måste vara mycket bra med folk, eftersom de ofta arbetar direkt med företagare. De måste vara mycket analytisk och snabb att upptäcka mönster och fel i en försäljningsprocess. Konsulter måste också vara kreativ: eftersom de arbetar med så många olika typer av säljprocesser, de behöver för att kunna komma med lösningar som är anpassade till enskilda företags problem.

  • Vissa människor också använda termen "säljkonsult" omväxlande med "mäklare", eller en person som säljer varor eller tjänster till andra människor.
  • Försäljnings konsulter ger analys och utbildning för att hjälpa ett företag att förbättra sin försäljning.
  • Försäljnings konsulter utvecklar nya sätt att sälja varor.
  • Försäljnings konsulter kan arbeta som en direkt säljare för större kosmetiska företag.