Hur till Redigera foton i iPhoto

October 3

iPhoto innehåller flera bildredigeringsverktyg som du kan använda för att korrigera vanliga problem i dina bilder, till exempel röda ögon. Du kan använda redigeringsverktygen för att rotera bilder, retuschera bilder, eller förstärka färgerna att ta fram det bästa.

Det första steget i någon redigering jobb är att välja den bild du vill fixa i Viewer. Klicka sedan på knappen Redigera på iPhoto verktygsfältet för att växla till redigeringsläge kontrollerna. Nu är du redo att fixa problem med redigeringsverktygen. (Om du redigerar ett foto som är en del av en händelse, album, ansikten, eller platser, notera spiffy rullning fotoremsa i toppen, vilket gör att du kan byta till en annan bild att redigera från samma gruppering.)

Hur till Redigera foton i iPhoto

När du är klar med redigeringsläge, klicka på knappen Klar.

  • Rotera: Klicka på knappen Rotera för att vrida bilden moturs gång. Håll ner alternativtangenten medan du klickar på knappen Rotera för att rotera medurs.
  • Räta: Klicka på Räta knappen och sedan dra reglaget för att luta bilden i önskad riktning. Klicka på Stäng för att återgå till redigeringsläge.
  • Förbättra: Om ett foto ser urtvättat, klicka på knappen Förbättra öka (eller minska) färgmättnad och förbättra kontrasten. Förbättra sker automatiskt, så du behöver inte ställa något.
  • Ta bort röda ögon: Tyvärr kan dagens digitalkameror producerar fortfarande samma "zombies med röda ögonglober" traditionella filmkameror. Röda ögon orsakas av en kamerans blixt reflekteras näthinnor av en persons ögon, och det kan förekomma med både människor och djur.

    iPhoto kan ta bort det röda och gröna ögon. Klicka på knappen Röda ögon och välj sedan ett demonisögongloben genom att klicka i mitten av det. (Om den nya ögongloben är för liten eller för stor, drar Storlek reglaget för att justera måtten.) För att slutföra processen genom att klicka på krysset i den knapp som visas i bilden.
  • Retuschera: The iPhoto Retouch-funktionen är perfekt för att ta bort mindre fläckar eller linjer i en bild (speciellt de som du har skannat från utskrifter). Klicka Retuschera och muspekaren förvandlas till ett hårkors; bara dra markören över ofullkomlighet.
  • Växla till svartvitt eller sepia: Någonsin undrar om en viss bild i biblioteket skulle se bättre som ett svartvitt (eller gråskala) print? Klicka bara på de effekter knappen för att visa fönstret Effekter, som erbjuder åtta olika effekter som du kan använda till fotot.
  • Justera Fotoegenskaper Manual "> manuellt: Klicka Justera utföra manuella justeringar ljusstyrka och kontrast, samt skärpa, skugga och markera nivåer För att justera ett värde, se till att ingenting är markerat i bilden och dra sedan motsvarande reglaget. tills bilden ser ut som du vill. Klicka på Stäng för att återgå till redigeringsläge.

Medan du redigerar kan du använda knapparna Nästa och Föregående i nedre högra hörnet av iPhoto-fönstret för att flytta till nästa bild i den aktuella gruppen (eller tillbaka till föregående bild).