Hur ska jag sköta långt skägg?

September 29

Använda lämpliga produkter och regelbundet schamponering är de främsta sätten att ta hand om ett långt skägg. Vet att skägg inte magiskt stanna ren; i själva verket kan de hamna ännu smutsigare än håret på huvudet efter en dag av svettningar och äta. Underhålla färg och form av en lång skägg kan också vara knepigt. Det är viktigt att använda skägg färgämnen istället för hårfärgningsmedel och skägg borstar istället för hårborstar. För att korrekt forma ett långt skägg, köpa produkter som en skäggtrimmer och skägg sax.

Om du använder hårfärgningsmedel och vill färga ditt skägg för att matcha, använd en produkt tänkt speciellt för skägg. Det är oftast olämpligt att använda en produkt på ett sätt som inte rekommenderas av tillverkaren, som att använda hårfärgningsmedel för skägg. Vissa företag göra ännu skägg färgämnen för att matcha sina hårfärgningsmedel, så du behöver inte oroa dig för misstag dör skägget en annan färg. Skägg färgämnen används på ett annat sätt än hårfärger, ibland bara behöva borstas in i skägget.

Schamponera skägg i duschen på en regelbunden basis. Liksom håret på huvudet, håret i ansiktet gradvis dirtied med svett och plockar upp lukter såsom cigarettrök. Det är oftast inte nödvändigt att betinga ett långt skägg eller blås den torr. Om du vill att betinga ett skägg, men det finns skägg produkter utformade för att göra just det. Efter badet, helt enkelt badda den med ett bad handduk för att avlägsna ytvatten, låt den lufttorka.

Köp ett skägg borste för att räta håren på ditt skägg. Beard borstar inte har ett handtag som en hårborste; de är utformade för att ge användaren en bra grepp direkt över borsten. Dessutom är det ibland inte lämpligt att använda en vanlig hårborste på ett långt skägg. Till exempel kan borsten inte vara tillräckligt nära för att grundligt borsta skägget hårstrån. Du kan också inte vill överföra överblivna hårprodukter, mjäll eller herrelösa hår från hårborste till ditt skägg.

Andra typer av skägg verktyg finns tillgängliga, inklusive skägg sax och skäggtrimnings-. För det mesta är dessa produkter utformade för att hålla ett långt skägg i form. Beroende på formen på ditt skägg, kanske några verktyg måste användas varje dag. Skägg leveranser kan erhållas specialitet mena € s butiker, allmänna butiker och internetbutiker. Deras priser beror mycket på kvalitet och, i vissa fall, varumärket objektet är märkt med.

  • Längre skägg bör schampon och kammade att hålla dem rena.