Vilka är de olika Propeller Parts?

October 1

Vare monterad på en båt eller ett flygplan, är en propeller i grunden ett fan ansvarar för att tillhandahålla framdrivning till farkosten som den är monterad. Även ytligt det kan tyckas att en propeller består helt enkelt av ett antal blad bifogas en axel, propellrar har ett antal olika delar som är väsentliga för deras verksamhet. Propellerdelar, axeln, och sambandet mellan de två är noggrant utformade för att ge maximal effektivitet.

De största propeller delar är bladet och navet. Bladets spets är själva änden av bladet längst bort från dess rot, vilken är fäst vid ett propellernav, eller chef. Vissa båt propellrar knutpunkter kommer att ha inre och yttre delarna, som förbinds med tre eller fyra revben ungefär som ett cykelhjul s ekrar, skapar en öppning för avgaserna från de motorer som släpper ut sitt avgaser genom navet. Bladen är fästa till navet, som är fäst på propelleraxeln. Axeln är kopplad till motorn och överför kraften till propellern.

En propeller i allmänhet kommer att ha åtminstone två blad, för att balansera de krafter som produceras när den roterar. De flesta små båtar, såsom motorbåtar, har tre-, fyra- eller fem-bladiga propellrar; större hantverk "propellrar kan ha upp till sex blad. I allmänhet fler blad en båt propeller har, desto tystare det kommer att köras; många ubåtar har sju-bladiga propellrar.

En båtpropeller bladets framkant är den del som skär in i vattnet. Den motsatta kanten är den bakre kanten. Framkanten är ganska vass, och den bildar en bestämd kant att effektivisera bladets rörelse i vattnet. Bladets ansikte är den sida som är vänd bort från båten, som ibland kallas den positiva trycksidan av bladet; den sida av bladet som är vänd båten, undertryckssidan, kallas bladet tillbaka.

En av propellerdelar unika för båt propellrar kallas koppen, som är en liten läpp eller kurva på den bakre kanten av bladet. Koppen låter bladet för att hålla vatten bättre och bidrar till propellerns stigning, som är framåt avståndet båten skulle resa under idealiska förhållanden för en enda helt varv av propellern också. Vissa propellerbladen är också kupade på deras tips eller framkant; Detta sker främst för att ändra en båts egenskaper.

Flygplan propellerdelar är liknande, men ett flygplan propeller kapskivor är långa och smala, snarare än de betydligt bredare blad finns på de flesta maritima propellrar. Dessutom är den ledande kanten inte skarp alls, men rundad. Detta beror på att en flygplanspropeller är väsentligen en vinge, i det att den utnyttjar aerodynamiska principer, och sålunda är formad som en vingprofil med en mer rundad framkant och en skarpare bakkant. I allmänhet, det bredare framkant av bladet, desto större mängd av dragkraft propellern kommer att producera.

När en båt propeller roterar med full fart, någon kontakt har med något alls - stenar, stockar, stubbar, fisk eller personer - kommer att resultera i allvarliga skador, inte bara till objektet slog, men också till propellern. Av denna anledning är många båt propellrar utrustade med vakter av varierande utformning; starka metallstänger eller burar ofta placeras under eller runt propellern för att minska sannolikheten för bladen slående något främmande föremål. Flygplan propellrar i allmänhet inte skyddas på detta sätt.

Vare sig för marint bruk eller luftfart, måste propellerdelar konstrueras från starka material för att klara de krafter de ska placeras under, ofta gör tusentals varv per minut under längre tidsperioder. Dessutom måste propellrar och motorer noggrant matchas, både för varandra och för hantverket de ska vara i drift. För maximal effektivitet och prestanda, bör motorn och propellern varken för liten eller för stor för båten eller flyg drivs.

  • En bladets rot är fäst på propellernavet.
  • Fartyg använder vanligtvis propellermonterade nav.
  • Blades och nav är integrerade delar av propellrar.