Vilka är de olika typerna av Rug Hooking Supplies?

July 2

Rug haknings förnödenheter såsom foundation tyg, ull strips och krokar är avgörande i varje skede av hooked matta fattandet. Burlap och munkens duk är vanligtvis täcks i slingor av ull remsor köpa använder specialdesignade krokar, som görs i en mängd olika material från plast till stål. Mönster och mätverktyg är också instrumen komponenter av matta haknings leveranser. Andra viktiga nödvändigheter i matta hooking är en kvalitet sax och en robust ram på vilken matta kan monteras under monteringen.

Fundamentet trasa bör vara något större än den önskade storleken på den färdiga mattan för att ge tillräckligt med extra material för bindning av matta: s råa kanter. Rug haknings leveranser omfattar tyg, vilket kan ha en förtryckt mönster eller vara tom. Färgade markörer kan användas för att rita ett mönster på en tom duk, eller en överföring pennan kan användas för att spåra mönster på papper, som kan vara järn-överfördes på fundamentet tyget. Stiftelsen trasa är tillgänglig i en mängd olika färger och material.

Dessa ramar är en integrerad del av matta haknings leveranser och används för att hålla grunden duken spänd under mattan beslutsprocessen. Hooked matta ramar allt från handhållna varv ramar och golvstativ modeller sitta-på stilar, där en del av ramen är förankrad med konstnärens kropp för extra hävstång. Ramar är tillgängliga i en mängd olika storlekar för att rymma olika stora projekt.

Rug haknings leveranser är också tillgängliga för att skära ullen till användbara remsor. Ulltyg matas in i handvevade maskin, som har en rad roterande skärhjul. Eftersom tyget är vevas under knivarna, är tyget skärs i ett antal remsor som baseras på antalet skärhjul maskinen har. Rug haknings tillbehör för att skära ull inkluderar utbytes kapskivor, eftersom de slits ut med användning.

Rug bindande tejp och matta inspelning är några av de matta haknings leveranser används för efterbehandling ett hooked matta för användning eller visning. Rug bindning är en bred bomull twill sys runt kanterna på baksidan av mattan för att täcka råa kanter. Matta cording använder ullgarn, som finns i en mängd olika färger, kan det vara piska sydda längs mattan kant för att ge en hållbar finish. Andra matta haknings leveranser omfattar matta krokar, tunga tråd och special saxar, som funktionen vinklade blad för att låta konstnären att enkelt trimma ovansidan av mattan.