Hur att granska din månatliga kreditkort Statement

July 2

Se över alla dina kreditkort uttalanden varje månad. Du kan bli förvånad över att finna avgifter på ditt konto som inte är din, förändringar i dina räntor som du inte förstår, eller hur mycket du laddar varje månad.

Om du ser något du är osäker på eller det är fel på någon del av ditt kreditkort uttalande, ring kreditkortsföretaget och lösa problemet.

Här är en checklista uttalande översyn kreditkort:

  • Kontrollera att alla avgifter är ditt och är korrekta. Om du ser avgifter som du inte är säker på, kontakta din kreditkortsföretaget. Det bör ge dig så mycket klargörande som den har om avgiften, och förutsatt att du fortfarande inte känner igen det, kommer bolaget att börja en utredning med handlaren i fråga.
  • Kontrollera att alla betalningar du gjort under rapportperioden har bokats korrekt och i tid till ditt konto. Credit-kort företag tar ofta sju till tio dagar eller mer för att ta emot och behandla en betalning som du gjort. Håll koll på när du skickar en betalning eller godkänna en telefon eller online betalning. Ett kreditkortsföretag bekvämt utstationering betalningar en dag förbi förfallodagen och laddning en dröjsmålsavgift är inte ovanligt, så håll utkik på det också.
  • Kontrollera de avgifter du har debiterats under denna faktureringsperiod. Om du var debiteras en avgift, verkar det rätt? Annat än den potentiella årsavgiften bör du inte ha några andra avgifter, såsom förseningsavgifter, över-limit avgifter eller return-betalningsavgifter.
  • Kontrollera om räntan har ändrats sedan ditt senaste uttalande. Om din ränta har förändrats, ta reda på varför genom att ringa kreditkortsföretag. Räntorna kan gå upp efter utgången av någon speciell kortsiktiga, extra låg ränta, även känd som teaser kurs, om du misslyckas med att göra betalningar från förfallodagen och / eller om du överskrider din kreditgräns som helst .
  • Kontrollera förfallodatum. Denna tidsfrist är "drop-dead" datum för betalningar som tas emot. Många kreditkortsföretag har rätt att avsevärt öka din ränta och bedöma en dröjsmålsavgift om du inte klarar detta.
  • Kontrollera uttalandet balansdagen. Skickar din betalning i tid ska avräknas innan uttalandet slutdatum kan hjälpa din kredit värdering.