Hur gör jag Upprätthålla en Baby schema?

June 30

De flesta nya föräldrar kommer överens om att livet är lättare när man behålla en bebis schema. När först ut ur livmodern, barn har ingen känsla för när det är dags att äta eller sova, och definitivt inte sova hela natten. Det är upp till dig som förälder att lära dem detta. Barn trivs när livet är förutsägbart och de vet vad som väntar. Minska stressen i ditt liv genom att uppmuntra ditt barn att vara på en baby schema.

Börja sätta ditt barn på en baby schema genom att fokusera på en godnattrutin. Detta kommer så småningom lära ditt barn när det är dags att sova hela natten. Börja med att ge ditt barn ett varmt bad på kvällen för att hjälpa honom varva ner. Badet kan vara särskilt avkopplande om du använder en kamomill och lavendel bebis tvätt. Linda upp honom med en varm handduk när bad tid görs.

Massera din bebis med babylotion använder lätt tryck. Du kan läsa mer om spädbarnsmassage i boken Loving Hands: den traditionella konsten Baby Massage, skriven av Frederick Leboyer. Spädbarnsmassage är känd för att slappna av ditt barn och kommunicera kärlek och styrka mellan er båda. Även en massage inte är skyldig att sätta ditt barn på en baby schema, det gör det förbättrar hennes sömnvanor.

Klä ditt barn i bekväm sänggåendet kläder. Så småningom ditt barn kommer att lära sig att känna igen ett bad och pyjamas som tecken på tiden att gå i vila. Mata ditt barn och placera honom i sängen, samtidigt vaken, men i processen för drifting av. Se till att detta sker nära samma tid varje kväll. Om du vill flytta upp ditt barns läggdags, satte honom till sängs fem minuter tidigare var tre till fyra dagar tills han kommer till sängs vid den tid du vill.

När det kommer till tupplur tid, sätta ditt barn ner vid samma tidpunkt varje dag. Hon får inte somna genast i början men hon kommer att lära sig att känna igen spjälsäng eller lekhage som en plats att sova. Se till att du ger henne tillräckligt med tid att slappna av och somna, även om hon fusses lite.

Om ditt barn äter vid sporadiska tillfällen under hela dagen och natten, kan du uppmuntra honom att komma på en regelbunden utfodring schema. Detta görs genom att vakna upp honom samtidigt, varje gång, för att äta. Om han vaknar upp mitt i natten för att äta, väcka honom vid samma tid nästa natten också. Detta kommer att hjälpa till att reglera sin interna klocka. Om du vill uppmuntra honom att börja sova hela natten, skjut tiden tillbaka fem minuter varje par dagar. Med tid och tålamod, kommer han att börja äta på ett regelbundet schema, vilket gör det lättare att gå ut på stan.

Som med allt i livet, är en liten flexibilitet krävs. Sjukdomar, helgdagar, arbete och stress kan ibland förstöra din bebis schema. Så länge det är förenligt en majoritet av tiden, kommer ditt barn att studsa tillbaka till det normala barnet schema och livet fortsätter.

  • Det är fördelaktigt att en förälder att utveckla en sömn schema för deras nyfödda.
  • Föräldra måste anpassa sig till sin nyfödda schema.
  • En baby kan inte somna direkt när lägga ner för en tupplur.
  • Baden bör vara en del av en babys schema.
  • Spädbarnsmassage kan hjälpa till att förbättra en bebis sömn schema.